Vaječný likér (fotorecept)

Autor receptu: mariaklara

Bez vaječného likéru sa u nás Vianoce nezaobídu. Ale ak nám v priebehu roka ostanú žĺtky, tak si urobíme aj cez rok. Býva taký hustý, že s dcérou si ho nalievame na lyžicu, aby neostalo nič nazmar. Tento recept mám od svojej maminky. Používame ho aj do likérových špicov.

25 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si:
  2. Najskôr si vymiešame žĺtky, práškový a vanilínový cukor do penista.
  3. Potom pridáme salko, ktoré s vaječnou zmesou vymiešame nad parou.
  4. Keď je zmes dostatočne vymiešaná, pridáme um, ale to už nad parou nemiešame, aby sa nám alkohol neodparil. Necháme vychladnúť a zbierame penu, ktorá sa na povrchu vytvorila. Tú penu môžeme hneď aj skonzumovať. Vychladnutý likér nalejeme najlepšie do 7 dcl pohárov, pretože z fľaše sa to dosť ťažko leje, keďže je dosť hustý. Tak na zdravie