Vaječný koňak s vanilkovým pudingom

Autor receptu: pusta

Vaječný koňak som robievala s lekárenským čistým liehom, ktorý som nariedila tak, aby bol koňak 40%-tný. Pred Vianocami som sa rozhodla pre jeden z receptov na internete a je veľmi dobrý, ako alkohol sa v ňom používa tuzemský rum.

1 liter
porcia
15 minút
príprava
10 minút
na 100 °C

Postup

  1. V hrnci privedieme 500 ml mlieka do varu. V miske si rozmiešame vo zvyšnom mlieku vanilkový pudingový prášok a vlejeme do vriaceho mlieka a miešame do zhustnutia. V inej nádobe vyšľaháme žltky s práškovým a vanilkovým cukrom do hustej peny, do ktorej pridáme rum. Túto zmes vlejeme so pudingu, miešame spolu ešte 1 minútu a necháme vychladnúť. Vychladnutý vaječný koňak naplníme do umytých čistých a suchých fliaš.