Údený jazyk so slivkovou omáčkou
	        Autor receptu: starka
	         
	        
	        Nie je to celkom bežné jedlo, ale inšpiroval ma recept na egrešovú omáčku a spomienka že podobnú ríbezľovú sme jedávali s údeným jazykom. Tak som experimentovala a vyšlo to nad očakávanie dobre.
Postup
- Údený bravčový jazyk uvaríme  vo vode do mäkka. Po uvarení ešte z horúceho stiahneme drsnú kožku a uložíme na teplé miesto.
 - Z masla, múky a mlieka si pripravíme hustý bešamel . Pridáme slivky pokrájané na drobno ( ja som použila mrazené, ale môže byť aj kompót alebo dobrý slivkový lekvár), spolu prevaríme, upravíme konzistenciu  a dochutíme. Chuť má byť navinulá sladko-kyslá, len mierne osolená.
 - Podávame so zemiakovou kašou a plátkami  údeného jazyka