Údený jazyk so slivkovou omáčkou

Autor receptu: starka

Nie je to celkom bežné jedlo, ale inšpiroval ma recept na egrešovú omáčku a spomienka že podobnú ríbezľovú sme jedávali s údeným jazykom. Tak som experimentovala a vyšlo to nad očakávanie dobre.

2
porcie
60 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Údený bravčový jazyk uvaríme vo vode do mäkka. Po uvarení ešte z horúceho stiahneme drsnú kožku a uložíme na teplé miesto.
  2. Z masla, múky a mlieka si pripravíme hustý bešamel . Pridáme slivky pokrájané na drobno ( ja som použila mrazené, ale môže byť aj kompót alebo dobrý slivkový lekvár), spolu prevaríme, upravíme konzistenciu a dochutíme. Chuť má byť navinulá sladko-kyslá, len mierne osolená.
  3. Podávame so zemiakovou kašou a plátkami údeného jazyka