Foto: soniatko
Milujem v lete ovocno-smotanové koláčiky. Večer ma manžel nechal bez dozoru a takto to dopadlo :o)
Postup
-
1
Žĺtky, cukor a vodu vymiešame dopenista. postupne pridame múku, prášok a sneh z bielkov. Upečený korpus potrieme najprv ovocnou plnkou. Dáme stuhnúť a potom potrieme plnkou tvarohou.
- 2
Malinová plnka. Maliny dáme do hrnca s vodou a cukrom jemne prehrejeme, rozmixujeme ponorným mixérom, uvedieme do varu a uvaríme s pudingovým práškom na kašu. Potrieme korpus.Ovocie v plnke môže byť presne podľa chuti. Mám odskúšané aj čučoriedky, ríbezle...
- 3
Tvarohová plnka Tortové želé rozmiešame vo vode a za stáleho miešania uvaríme. Necháme vychladnúť a pridáme k tvarohu vymiešanému s cukrom smotanou a vanilkovým cukrom. Natrieme na vychladnutu malinovú plnku. Necháme v chladničke stuhnúť najlepšie cez noc. Posypeme napríklad strúhanou čokoládou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
- koľko toho želé ide na také množstvo tvarohu a smotany?
- je tá tvarohová plnka potom dosť tuhá, aby sa použila aj ako náplň do torty? unesie na sebe ešte korpus a nebude sa roztekať pri krájaní?
Ďakujem.