Foto: skela
Osviezujca torticka.
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Do 300 ml studeneho mlieka nasypeme 20 g jemnej zelatiny, nechame napucat cca 30 min. Urobime korpus: vyslahame sneh zo 6 bielkov, odlozime. Vymiesiame 6 zltkov so 6 PL praskoveho cukru do peny.
-
2
Pridame 6 PL mletych orechov, 3 PL kakaa, zlahka premiesame.
-
3
Vmiesame sneh. Dno tortovej formy vylozime papierom na pecenie, okraje nemazeme ani nevysypame. Nalejeme cesto, dame piect na 180 st. cca 15 min. Nechame vychladnut, uvolnime okraje formy, odstranime papier, polozime na tortovy podnos. Obvod formy ocistime a uzavrieme okolo cesta na podnose.
-
4
Kym korpus vychladne, mierne zohrejem mlieko so zelatinou, dokym sa zelatina rozpusti. Nesmie sa prilis zohriat, mlieko by sa zrazilo. Dame chladit. Korpus potrieme ovocnou drenou alebo dzemom vyraznej chute. Potrieme az po obvod formy, aby nam nestekala plnka. Moja forma ma 28 cm, mensiu treba prekrojit a potriet 2krat.
-
5
Do mixera nalejeme vychladnute mlieko so zelatinou, 500 g tvarohu, 150 g masla, 100 - 150 g krystaloveho cukru, 2 vanilkove cukre - vymixujeme dohladka. Cast hmoty nalejeme na korpus. Ulozime vstvu cerstveho ovocia viacerych druhov. V mojej torte su nakrajane jadody, maliny a cucoriedky.
-
6
Nalejeme zvysok plnky, dame chladit. Povrch ozdobime zvyskom ovocia. Zalejeme tortovym zele - moje bolo zarobene vo vode s trochou sunquiku. Dame dobre vychladit. (Na tomto obr je bez tortoveho zele.)
-
7
Na reze...
-
8
Ubudala rychlo, necudo.
Diskusia k receptu