Tvarohová torta s ovocím fotorecept

skela - fotkaskela, 20. mája 2013
Tvarohová torta s ovocím (fotorecept)
Foto: skela

Osviezujca torticka.

16
porcií
40 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

6 ks
6 PL
3 PL
6 PL
Plnka:
500 g
300 ml
20 g
150 g
100 - 150 g
2 bal
 (alebo džem)
500 g




Postup

  1. 1

    Do 300 ml studeneho mlieka nasypeme 20 g jemnej zelatiny, nechame napucat cca 30 min. Urobime korpus: vyslahame sneh zo 6 bielkov, odlozime. Vymiesiame 6 zltkov so 6 PL praskoveho cukru do peny.

    Tvarohová torta s ovocím (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pridame 6 PL mletych orechov, 3 PL kakaa, zlahka premiesame.

    Tvarohová torta s ovocím (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Vmiesame sneh. Dno tortovej formy vylozime papierom na pecenie, okraje nemazeme ani nevysypame. Nalejeme cesto, dame piect na 180 st. cca 15 min. Nechame vychladnut, uvolnime okraje formy, odstranime papier, polozime na tortovy podnos. Obvod formy ocistime a uzavrieme okolo cesta na podnose.

    Tvarohová torta s ovocím (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Kym korpus vychladne, mierne zohrejem mlieko so zelatinou, dokym sa zelatina rozpusti. Nesmie sa prilis zohriat, mlieko by sa zrazilo. Dame chladit. Korpus potrieme ovocnou drenou alebo dzemom vyraznej chute. Potrieme az po obvod formy, aby nam nestekala plnka. Moja forma ma 28 cm, mensiu treba prekrojit a potriet 2krat.

    Tvarohová torta s ovocím (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Do mixera nalejeme vychladnute mlieko so zelatinou, 500 g tvarohu, 150 g masla, 100 - 150 g krystaloveho cukru, 2 vanilkove cukre - vymixujeme dohladka. Cast hmoty nalejeme na korpus. Ulozime vstvu cerstveho ovocia viacerych druhov. V mojej torte su nakrajane jadody, maliny a cucoriedky.

    Tvarohová torta s ovocím (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Nalejeme zvysok plnky, dame chladit. Povrch ozdobime zvyskom ovocia. Zalejeme tortovym zele - moje bolo zarobene vo vode s trochou sunquiku. Dame dobre vychladit. (Na tomto obr je bez tortoveho zele.)

    Tvarohová torta s ovocím (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Na reze...

    Tvarohová torta s ovocím (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Ubudala rychlo, necudo.

    Tvarohová torta s ovocím (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

skela
Vdaka za pochvalu. Pritom je to rychlovka.
staja
Krása na pohľad aj určite aj chutí.
kristina2701
AHoj, chystam sa ju urobit a potrebujem poradit.... myslis ze by na nej miesto toho ovocia drzal falosny marcpan? niesom si ista ci ten tvaroh ten marcpan udrzi. Dakujem za radu
skela
Ked je torta silne vychladnuta, tvaroh je pevny. Mna ale kombinacia chuti marcipanu a tvarohu vobec nelaka. Neviem, ci to nebude konflikt chuti. Ale drzim palce. ;)
andul
@skela hrozne sa mi páči ako je tá tvarohová masa pevná a drží tvar, idem robiť mamine na narodeniny a chcem spraviť presne takúto len ešte ju zdvojiť aby bola vyššia, ďakujem... takúto inšpiráciu som presne potrebovala :)
tatty
Marcipán sa určite nehodí. Tortu robievam, ale bez masla, to len pre inšpiráciu možno pre niekoho. Niekedy dám do druhej polovice kakao. Tvoja je krásna, ale viac ma dostal podnos, ten sa mi páči veľmi. Dá sa niekde kúpiť, alebo je to snáď dedičstvo?