Postup
-
1
Z bielkov ušľaháme sneh, vmiešame doň cukor a ešte šľaháme. Postupne pridávame žĺtky a muku s práškom do pečiva. Cesto rozotrieme na plech vystlaný pomasteným papierom na pečenie a dáme do vyhriatej rúry upiecť. Ešte teplé ho stočíme.
- 2
Plnka: tvaroh, zmäknutý tuk a cukor dohladka vymiešame. Plnku natrieme na vychladnuté cesto, po celej ploche poukladáme ľubovoľné ovocie /čerstvé, zavárané alebo mrazené/.
- 3
Roládu stočíme, zabalíme do alobalu alebo mastného papiera a necháme v chlade odležať. Pred podávaním ju môžeme posypať prášk.cukrom alebo kakaom a pokrájame na rovnaké kolieska.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu