Turecký med

luciasjm - fotkaluciasjm, 29. januára 2011

Tento recept som našla v jednej knihe už ani neviem ako sa volala, bola stará a potrhaná ... Recept som vyskúšala a vydaril sa. Zobraziť celý popisTento recept som našla v jednej knihe už ani neviem ako sa volala, bola stará a potrhaná ... Recept som vyskúšala a vydaril sa. Kľudne si môžete časť odložiť aj do mrazničky potom budete môcť ochutnať aj tureckú zmrzlinu :)

Suroviny

4
370 g
250 g
250 g
7




Postup

  1. 1

    Z bielkov a cukru ušľaháme tuhý sneh, do kt. za stáleho šľahania prilievame prevarený med. Masu dáme nad paru a stále šľaháme, kým nie je horúca. Potom zamiešame orechy, vylejeme na plech vyložený oblátkami a necháme stuhnúť.

Diskusia k receptu

dorisa
Mňam, to može byť dobré! aj si to skušala?
hubata
Jééj, moje detstvo: turecký med sa na kolotočoch a na výstavách v Brne sekal z obrovského kusa sekáčom na mäso, odvážil a huby sme mali zamazané až k ušiam.
coldbery
Niekedy nesmel chýbať v mojom jedálničku,ale teraz iba slintám....je to velmi sladké.....:-)))
bejda7
Mňam turecký med si vždy kúpim na jarmoku, aj ten tvrdý som si kupovala v Taliansku s lieskovcami,kým ma poslúchali stoličky..:))
cinkla
Super aroooo, fakt, pre tie pekne spomienky sme zabudli na tych 7 platkov masla. Takze luciasim, co robime s tym maslom?
luciasjm
dorisa, ano skusala som to, cast som hodila do mraznicky no a nasim ta zmrznuta cast chutila este viacej ako ta normalna. takze treba iba vyskusat. :)
luciasjm
aroooo a cinka; v rozpise maslo je, takze ho treba pridat k surovinam. ale kedze nam raz normalne maslo doslo, tak som to vyskusala aj bez masla. takze ak chcete maslo pouzite, ale mozete ho kludne aj vynechat. :)
honestka
Maslo urobi hmotu velmi vlacnu a tiez sa potom nelepi. Ja mam troska iny postup, a zboznujem ho s lieskovcami.
evanaaa
Turecký med som zbožňovala, a ak nebol dosť často som si kupovala cuikríky pod tým názvom, boli podobné ako karamelky, ale akoby sekané z tureckého medu aký spomínate, možno si na ne tiež spomeniete. Neviem, či ich ešte dostať, ale ja som ich zjedla kopy, možno aj preto som tak skoro prišla o zuby.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia