Truflé

Autor receptu: redakcia

30 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Korpus: Oddelíme žĺtky od bielkov, do bielkov pridáme cukor a vyšľaháme do tuhého snehu, potom pridáme žĺtky a primiešame múku s kakaom. Dáme do tortovej formy a pečieme pri teplote 160 °C asi 40 minút.
  2. Plnka: Čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli, necháme zovrieť smotanu a potom ich spojíme, nakoniec pridáme rum. Čokoládový korpus dáme do tortovej formy vystlanej alobalom.
  3. Korpus potrieme marmeládou a vylejeme čokoládovú zmes. Celé potrasieme, aby sa nevytvorili vzduchové bublinky a dáme stuhnúť. Nakoniec posypeme kakaom a cukrom.
  4. Náš tip: Čím viac kakaa čokoláda obsahuje, tým je tmavšia, čím viac kakaového masla obsahuje, tým je tučnejšia. Horká čokoláda obsahuje menej cukru. Kvalitná horká čokoláda by mala obsahovať najmenej 50 % kakaa.