Biele mlsanie...
porcií
príprava
na 175 °C
Suroviny
| Krém: | |
| 2 x 200 ml |
|
| 200 g |
|
| 2 bal. |
|
| Korpus: | |
| 5 ks |
|
| 120 g |
|
| 2 PL |
|
| 60 g |
|
| 60 g |
|
| 0,5 bal. |
|
| štipka |
|
| štipka |
|
| na finálne posypanie |
|
Postup
-
1
Deň vopred si pripravíme parížsku šľahačku: v šľahačkovej smotane necháme rozpustiť čokoládu, počkáme kým zovrie, odstavíme a necháme cez noc schladiť v chladničke.
- 2
Z bielkov si za pridania štipky soli vyšľaháme tuhý sneh a dáme nabok. Žĺtky, cukor a štipku soli si vyšľaháme do peny, pridáme 2 PL oleja a opäť vyšľaháme. Pridávame striedavo múku zmiešanú s PDP a kokosom a sneh z bielkov. Piškótu vlejeme do pekáča vystlaného papierom na pečenie a pečieme v predhriatej rúre na 175 stupňov C počas 15 - 17 minút. Berieme ohľad na svoju rúru a tak aj upravíme dobu pečenia.
- 3
Z vychladnutej čokoládovej šľahačky s pomocou stužovačov vyšľaháme parížsky krém, ktorý navrstvíme na vychladnutý korpus. Posypeme kokosom a môžme podávať. Ja som mala zvyšný mliečny marcipán, tak som z neho urobila guličky, tie som vyváľala v kokose a ozdobila som nimi každý rez zákuska. Prajem dobrú chuť!
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu