Trošku zdravší kokosový zákusok

Autor receptu: soncya

Biele mlsanie...

24
porcií
20 minút
príprava
15 minút
na 175 °C

Postup

  1. Deň vopred si pripravíme parížsku šľahačku: v šľahačkovej smotane necháme rozpustiť čokoládu, počkáme kým zovrie, odstavíme a necháme cez noc schladiť v chladničke.
  2. Z bielkov si za pridania štipky soli vyšľaháme tuhý sneh a dáme nabok. Žĺtky, cukor a štipku soli si vyšľaháme do peny, pridáme 2 PL oleja a opäť vyšľaháme. Pridávame striedavo múku zmiešanú s PDP a kokosom a sneh z bielkov. Piškótu vlejeme do pekáča vystlaného papierom na pečenie a pečieme v predhriatej rúre na 175 stupňov C počas 15 - 17 minút. Berieme ohľad na svoju rúru a tak aj upravíme dobu pečenia.
  3. Z vychladnutej čokoládovej šľahačky s pomocou stužovačov vyšľaháme parížsky krém, ktorý navrstvíme na vychladnutý korpus. Posypeme kokosom a môžme podávať. Ja som mala zvyšný mliečny marcipán, tak som z neho urobila guličky, tie som vyváľala v kokose a ozdobila som nimi každý rez zákuska. Prajem dobrú chuť!