Trošku zdravší kokosový zákusok
Autor receptu: soncya
Biele mlsanie...
24 porcií |
20 minút príprava |
15 minút na 175 °C |
Postup- Deň vopred si pripravíme parížsku šľahačku: v šľahačkovej smotane necháme rozpustiť čokoládu, počkáme kým zovrie, odstavíme a necháme cez noc schladiť v chladničke.
- Z bielkov si za pridania štipky soli vyšľaháme tuhý sneh a dáme nabok.
Žĺtky, cukor a štipku soli si vyšľaháme do peny, pridáme 2 PL oleja a opäť vyšľaháme. Pridávame striedavo múku zmiešanú s PDP a kokosom a sneh z bielkov.
Piškótu vlejeme do pekáča vystlaného papierom na pečenie a pečieme v predhriatej rúre na 175 stupňov C počas 15 - 17 minút. Berieme ohľad na svoju rúru a tak aj upravíme dobu pečenia.
- Z vychladnutej čokoládovej šľahačky s pomocou stužovačov vyšľaháme parížsky krém, ktorý navrstvíme na vychladnutý korpus. Posypeme kokosom a môžme podávať.
Ja som mala zvyšný mliečny marcipán, tak som z neho urobila guličky, tie som vyváľala v kokose a ozdobila som nimi každý rez zákuska.
Prajem dobrú chuť!
|