Foto: majka25
5
porcií
porcií
60 minút
príprava
príprava
15-20 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
6 PL |
|
4 PL |
|
2 PL |
|
1/2 bal. |
|
6 ks |
|
Vanilkový krém: | |
2 bal. |
|
500-600 ml |
|
5-6 PL |
|
150-200 g |
|
Na povrch: | |
300-400 g čerstvé |
|
2 bal. |
|
Postup
-
1
Oddelíme žĺtka od bielka a z bielok vyšľaháme tuhý sneh. Z práškového cukru, žĺtok,a múky zmiešanej s kypriacim práškom a kakaom vypracujeme cesto do ktorého zľahka vmiešame sneh z bielok. Vylejeme na veľký a hlboký plech vymastený a vysypaný múkou. Pečieme 10-15 minút pri teplote cca 180°C. Po upečení necháme vychladnúť.
- 2
Kým sa pečie cesto, uvaríme puding, ktorý necháme vychladnúť a vmiešame mixérom maslo na krém. Potom na vychladnuté cesto natrieme pripravený krém, a husto poukladáme umyté čerstvé jahody.
- 3
Nakoniec si pripravíme tortové červené želé podľa návodu v sáčku. Mierne vychladnutou želatínou zalejeme koláč. Dáme na 2-3 hod. vychladnúť do chladničky.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu