Trojfarebné kocky

Autor receptu: majka25

5
porcií
60 minút
príprava
15-20 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Oddelíme žĺtka od bielka a z bielok vyšľaháme tuhý sneh. Z práškového cukru, žĺtok,a múky zmiešanej s kypriacim práškom a kakaom vypracujeme cesto do ktorého zľahka vmiešame sneh z bielok. Vylejeme na veľký a hlboký plech vymastený a vysypaný múkou. Pečieme 10-15 minút pri teplote cca 180°C. Po upečení necháme vychladnúť.
  2. Kým sa pečie cesto, uvaríme puding, ktorý necháme vychladnúť a vmiešame mixérom maslo na krém. Potom na vychladnuté cesto natrieme pripravený krém, a husto poukladáme umyté čerstvé jahody.
  3. Nakoniec si pripravíme tortové červené želé podľa návodu v sáčku. Mierne vychladnutou želatínou zalejeme koláč. Dáme na 2-3 hod. vychladnúť do chladničky.