Foto: jack
Dnes som nechcela stráviť veľa času v kuchyni (ja viem, že to v sobotu tak býva pomaly v každej domácnosti), tak som sa rozhodla Zobraziť celý popisDnes som nechcela stráviť veľa času v kuchyni (ja viem, že to v sobotu tak býva pomaly v každej domácnosti), tak som sa rozhodla pre tento rýchly a fantastický zákusok. A prečo trasorítka? Lebo vám pri tomto koláčiku pracuje celé telo.
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Urobíme si piškótu z 5 vajec. Žĺtky oddelíme od bielkov. Bielky vyšľaháme do tuha, žĺtky vyšľaháme s cukrom do penista. Potom žĺtky s cukrom dáme do snehu, pridáme múku s práškom do pečiva. Premiešame, dáme na väčší plech vyložený papierom na pečenie a upečieme. (Ja viem ,že každý vie upiecť piškótu, ale keby náhodou sa niekto našiel, čo nevie.)
-
2
Plnka: Všetky suroviny na plnku dáme do väčšej uzatvárateľnej nádoby. Vrch nádoby poriadne zavrieme a začneme poriadne triasť, aby nám to zhustlo. (Keď máte pri sebe nejakého chlapa, nech vám pomôže). Kompóty tam dáme aj so šťavou.
-
3
Plnku natrieme na vychladnutú piškótu. Posypeme postrúhanou čokoládou a dáme stuhnúť do chladničky.
a ked som potrebovala luxusnejsiu verziu, prevrstvila som lekvarovymi piskotami - tu niekde som to zahliadla, velmi dobre a velmi efektne :-)
aj kombinacia ananasovy kompot , kokosovy puding bez varenia a piskoty s pomarancovym lekvarom, lekvar davam aj pod plnku na piskotu :-)
vyborna maskrta :-)
ale domáca "piškota" je lepšia