Trasorítka (fotorecept)

Autor receptu: jack

Dnes som nechcela stráviť veľa času v kuchyni (ja viem, že to v sobotu tak býva pomaly v každej domácnosti), tak som sa rozhodla pre tento rýchly a fantastický zákusok. A prečo trasorítka? Lebo vám pri tomto koláčiku pracuje celé telo.

40 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Postup

  1. Urobíme si piškótu z 5 vajec. Žĺtky oddelíme od bielkov. Bielky vyšľaháme do tuha, žĺtky vyšľaháme s cukrom do penista. Potom žĺtky s cukrom dáme do snehu, pridáme múku s práškom do pečiva. Premiešame, dáme na väčší plech vyložený papierom na pečenie a upečieme. (Ja viem ,že každý vie upiecť piškótu, ale keby náhodou sa niekto našiel, čo nevie.)
  2. Plnka: Všetky suroviny na plnku dáme do väčšej uzatvárateľnej nádoby. Vrch nádoby poriadne zavrieme a začneme poriadne triasť, aby nám to zhustlo. (Keď máte pri sebe nejakého chlapa, nech vám pomôže). Kompóty tam dáme aj so šťavou.
  3. Plnku natrieme na vychladnutú piškótu. Posypeme postrúhanou čokoládou a dáme stuhnúť do chladničky.