Foto: domci4
Túto tortu som robila ocinovi na narodeniny... Mala byť pôvodne s bielym krémom, ale kto by neodolal čokoláde, že? :) Inšpirácia odtiaľto http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=46625
Postup
-
1
Deň vopred si spravíme krém na vrch. Do hrnca dáme smotanu na šľahanie a čokoládu. Na malo ohni varíme, až kym sa čokoláda nerozupustí, ale nesmie to prevrieť. Dáme do chladu a na ďalší deň vyšľaháme...
-
2
Do nádoby(ktorá idem dobre uzavrieť)dáme smotany na šľahanie, mandarinky aj so šťavou, stužovače a pudingy. Hrkáme až do zhustnutia :)(môžeme potom dochutiť ešte cukrom) Dáme na korpus a okolo neho pekne poukladáme piškoty(tie moje neriešte, sú moc dlhé, nabudúce budeme vedieť-malo by to byť plné až po povrch) :)... Zatiahneme stuhou a dáme do chladu na chvíľku. Vyberieme a dáme parížsku šľahačku. Môžeme ozdobiť ľubovoľným ovocím :) Nabudúce to bude už lepšie :) nevedela som ako majú byť dlhé tie piškoty, ale tak som sa hnevala, najprv mi to tam nedržalo :)
Diskusia k receptu