Trasená torta s parížsky krémom

domci4 - fotkadomci4, 22. apríla 2012
Trasená torta s parížsky krémom
Foto: domci4

Túto tortu som robila ocinovi na narodeniny... Mala byť pôvodne s bielym krémom, ale kto by neodolal čokoláde, že? :) Inšpirácia odtiaľto http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=46625

Suroviny

 (podľa seba)
náplň:
2 ks
2 ks
2 ks
2 ks
2 balíčky
na vrch:
200 ml
100 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Deň vopred si spravíme krém na vrch. Do hrnca dáme smotanu na šľahanie a čokoládu. Na malo ohni varíme, až kym sa čokoláda nerozupustí, ale nesmie to prevrieť. Dáme do chladu a na ďalší deň vyšľaháme...

    Trasená torta s parížsky krémom - obrázok 1
  2. 2

    Do nádoby(ktorá idem dobre uzavrieť)dáme smotany na šľahanie, mandarinky aj so šťavou, stužovače a pudingy. Hrkáme až do zhustnutia :)(môžeme potom dochutiť ešte cukrom) Dáme na korpus a okolo neho pekne poukladáme piškoty(tie moje neriešte, sú moc dlhé, nabudúce budeme vedieť-malo by to byť plné až po povrch) :)... Zatiahneme stuhou a dáme do chladu na chvíľku. Vyberieme a dáme parížsku šľahačku. Môžeme ozdobiť ľubovoľným ovocím :) Nabudúce to bude už lepšie :) nevedela som ako majú byť dlhé tie piškoty, ale tak som sa hnevala, najprv mi to tam nedržalo :)

    Trasená torta s parížsky krémom - obrázok 2
Recept je zaradený do kategórií:
  • Dezerty
  • Na sladko
  • Nepečené cukrovinky
  • Torty
  • Studené pokrmy
  • Diskusia k receptu


    Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
    Tiež som 100% za čokoládový krém proti bielemu:) A že piškóty sú dlhšie - nepodstatné, lebo podľa surovín je torta tak výborná, že to nikto riešiť nebude :)
    Tie piškóty musia byť dlhé, ináč by torta nebola taká krásna a chutná. Ale ak Ti vadí dĺžka piškót, tak tortu pošli tortičke, ona ju spapá.