Trasená torta s parížsky krémom
Autor receptu: domci4
Túto tortu som robila ocinovi na narodeniny... Mala byť pôvodne s bielym krémom, ale kto
by neodolal čokoláde, že? :)
Inšpirácia odtiaľto http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=46625
Postup
- Deň vopred si spravíme krém na vrch. Do hrnca dáme smotanu na šľahanie a čokoládu. Na malo ohni varíme, až kym sa čokoláda nerozupustí, ale nesmie to prevrieť. Dáme do chladu a na ďalší deň vyšľaháme...
- Do nádoby(ktorá idem dobre uzavrieť)dáme smotany na šľahanie, mandarinky aj so šťavou, stužovače a pudingy. Hrkáme až do zhustnutia :)(môžeme potom dochutiť ešte cukrom)
Dáme na korpus a okolo neho pekne poukladáme piškoty(tie moje neriešte, sú moc dlhé, nabudúce budeme vedieť-malo by to byť plné až po povrch) :)... Zatiahneme stuhou a dáme do chladu na chvíľku.
Vyberieme a dáme parížsku šľahačku. Môžeme ozdobiť ľubovoľným ovocím :)
Nabudúce to bude už lepšie :) nevedela som ako majú byť dlhé tie piškoty, ale tak som sa hnevala, najprv mi to tam nedržalo :)