Foto: alena67
Túto tortu mnohí poznáte, ale keďže budem suroviny dávať do balíka a posielať do USA, pôvodný recept som trochu upravila... Napriek tomu, že je Zobraziť celý popisTúto tortu mnohí poznáte, ale keďže budem suroviny dávať do balíka a posielať do USA, pôvodný recept som trochu upravila... Napriek tomu, že je to jednoduchý a veľmi rýchly recept, veľmi podrobne som ho zdokumentovala, aby ho američanom vedela pripraviť moja 16-ročná dcéra. Takže nech sa páči :)
príprava
Postup
-
1
pripravíme si všetky suroviny
-
2
naspodok tortovej formy poukladáme piškóty
-
3
do nádoby, ktorú vieme napevno uzatvoriť dáme: 500 ml mlieka, 2 šľahačky v prášku, 2 pudingové prášky (tu je dôležité použiť ten, ktorý je uvedený Dr. Oetker Créme Olé - podľa chuti vanilkovú alebo čoko verziu) a 2 celé mandarínkové kompóty - ovocie aj šťavu (tu je dôležité použiť menšie konzervy s objemom 314 ml - prípadne aj iný kompót, ale dodržať množstvo 2 x cca 314 ml)
-
4
nádobu pevne uzatvoríme a trasieme s hmotou dovtedy, kým nezhustne - je to cca 20 - 30 sekúnd
-
5
zhustnutú hmotu dáme na piškóty, ktoré sme si pripravili na začiatku
-
6
na vrch a po bokoch poukladáme zvyšné piškóty
-
7
z 200 ml mlieka a tretej šľahačky v prášku ušľaháme šľahačku, ktorú dáme na piškóty
-
8
nakoniec môžeme posypať grankom, vložíme do chladničky aspoň na 4 hodiny a potom môžeme konzumovať
šľahačku v prášku som použila na skúšku na miesto normálnej šľahačkovej smotany, ktorú do tejto torty používam, ale keďže veci na tortu dávam do balíka a posielam do USA (keďže si nie som istá, aké tam majú smotany na šľahanie), vyskúšala som verziu s práškovou šľahačkou...
@letisia
máš pravdu, s mandarínkami to aj nám chutí najviac :)