Trasená torta pre Lauri

Autor receptu: alena67

Túto tortu mnohí poznáte, ale keďže budem suroviny dávať do balíka a posielať do USA, pôvodný recept som trochu upravila... Napriek tomu, že je to jednoduchý a veľmi rýchly recept, veľmi podrobne som ho zdokumentovala, aby ho američanom vedela pripraviť moja 16-ročná dcéra. Takže nech sa páči :)

15 minút
príprava

Postup

  1. pripravíme si všetky suroviny
  2. naspodok tortovej formy poukladáme piškóty
  3. do nádoby, ktorú vieme napevno uzatvoriť dáme: 500 ml mlieka, 2 šľahačky v prášku, 2 pudingové prášky (tu je dôležité použiť ten, ktorý je uvedený Dr. Oetker Créme Olé - podľa chuti vanilkovú alebo čoko verziu) a 2 celé mandarínkové kompóty - ovocie aj šťavu (tu je dôležité použiť menšie konzervy s objemom 314 ml - prípadne aj iný kompót, ale dodržať množstvo 2 x cca 314 ml)
  4. nádobu pevne uzatvoríme a trasieme s hmotou dovtedy, kým nezhustne - je to cca 20 - 30 sekúnd
  5. zhustnutú hmotu dáme na piškóty, ktoré sme si pripravili na začiatku
  6. na vrch a po bokoch poukladáme zvyšné piškóty
  7. z 200 ml mlieka a tretej šľahačky v prášku ušľaháme šľahačku, ktorú dáme na piškóty
  8. nakoniec môžeme posypať grankom, vložíme do chladničky aspoň na 4 hodiny a potom môžeme konzumovať