Torta tenisky fotorecept

tkatka - fotkatkatka, 14. decembra 2013
Torta tenisky (fotorecept)
Foto: tkatka
50 minút
na 190 °C

Suroviny

Cesto:
5 ks
250 g
8 PL
100 g
125 g
25 g
8 g
Krém:
5 ks
250 g
100 g
390 g
Punčovina:
Poťahovacia hmota:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Upečieme si korpus v tvare oválu. Keď korpus vychladne podľa šablóny vyrežeme tvar tenisiek. Vodorovne prerežeme 3 x tak dostaneme 4 korpusy.

    Torta tenisky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Krém: Kryštálový cukor a vajíčka dáme variť nad paru a neustále šľaháme metličkou. Vajíčková zmes je hotová a krásne hustá. Do misky si dáme čokoládu na varenie nalámané na kocky a pridáme uvarenú vajíčkovú zmes, počkáme kým sa čokoláda roztopí, potom zamiešame a pridáme maslo a vyšľaháme. Korpus potrieme krémom...

    Torta tenisky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    ...položíme korpus...

    Torta tenisky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    ...potrieme krémom...

    Torta tenisky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    ...na stred poukladáme odrezky z korpusu.

    Torta tenisky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Ďalej si spravíme punčovinu a dotvarujeme tenisky.

    Torta tenisky (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Potrieme krémom a dáme do chladničky stuhnúť.

    Torta tenisky (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Poťahovaciu hmotu vyvaľkáme a položíme na tenisku.

    Torta tenisky (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Zahladíme a zbytky odrežeme. Tak isto potiahneme aj druhú tenisku. Na bok tenisiek položíme pásiky z hmoty, ktoré budú ozdobou. Do otvoru tenisiek tiež dáme hmotu aby ostala biela.

    Torta tenisky (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Tortu nastriekame červenou farbou s airbrushom. Pásiky odstránime.

    Torta tenisky (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Položíme šnúry a jazyk tenisiek. A máme hotovú tortičku :)))

    Torta tenisky (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Pohľad spredu.

    Torta tenisky (fotorecept) - obrázok 12
Recept je zaradený do kategórií:
Múčne jedlá, Dezerty, Na sladko, Torty, Pečené

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Určite je takýto výtvor mimoriadne prácne dielo na prípravu (mne by chýbala už len trpezlivosť), ale priznám sa, že mne sa viac zavďačia klasickou, jednoduchou a hlavne nepoťahovanou tortou.
urcite je to torta na prilezitost a pre konkretnu osobu, a vtedy sa potahovky neriesia, ale dielko ako take a radost z obdarovania :) velmi pekne a iste aj chutne tenisky :)