Torta tenisky fotorecept

tkatka - fotkatkatka, 14. decembra 2013
Torta tenisky (fotorecept)
Foto: tkatka
50 minút
na 190 °C

Suroviny

Cesto:
5 ks
250 g
8 PL
100 g
125 g
25 g
8 g
Krém:
5 ks
250 g
100 g
390 g
Punčovina:
Poťahovacia hmota:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Upečieme si korpus v tvare oválu. Keď korpus vychladne podľa šablóny vyrežeme tvar tenisiek. Vodorovne prerežeme 3 x tak dostaneme 4 korpusy.

    Torta tenisky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Krém: Kryštálový cukor a vajíčka dáme variť nad paru a neustále šľaháme metličkou. Vajíčková zmes je hotová a krásne hustá. Do misky si dáme čokoládu na varenie nalámané na kocky a pridáme uvarenú vajíčkovú zmes, počkáme kým sa čokoláda roztopí, potom zamiešame a pridáme maslo a vyšľaháme. Korpus potrieme krémom...

    Torta tenisky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    ...položíme korpus...

    Torta tenisky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    ...potrieme krémom...

    Torta tenisky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    ...na stred poukladáme odrezky z korpusu.

    Torta tenisky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Ďalej si spravíme punčovinu a dotvarujeme tenisky.

    Torta tenisky (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Potrieme krémom a dáme do chladničky stuhnúť.

    Torta tenisky (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Poťahovaciu hmotu vyvaľkáme a položíme na tenisku.

    Torta tenisky (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Zahladíme a zbytky odrežeme. Tak isto potiahneme aj druhú tenisku. Na bok tenisiek položíme pásiky z hmoty, ktoré budú ozdobou. Do otvoru tenisiek tiež dáme hmotu aby ostala biela.

    Torta tenisky (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Tortu nastriekame červenou farbou s airbrushom. Pásiky odstránime.

    Torta tenisky (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Položíme šnúry a jazyk tenisiek. A máme hotovú tortičku :)))

    Torta tenisky (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Pohľad spredu.

    Torta tenisky (fotorecept) - obrázok 12

Diskusia k receptu

17 komentárov k receptu
Určite je takýto výtvor mimoriadne prácne dielo na prípravu (mne by chýbala už len trpezlivosť), ale priznám sa, že mne sa viac zavďačia klasickou, jednoduchou a hlavne nepoťahovanou tortou.
urcite je to torta na prilezitost a pre konkretnu osobu, a vtedy sa potahovky neriesia, ale dielko ako take a radost z obdarovania :) velmi pekne a iste aj chutne tenisky :)
Obdivujem talent a sikovnost,torta je podla surovin urcite vyborna,no mne sa tiez viac pacia klasicke zdobene torty,potahovky nemusim.ale ako hovorim obdivujem ta.

Pridaj komentár k receptu: