na 190 °C
Suroviny
| Cesto: | |
| 5 ks |
|
| 250 g |
|
| 8 PL |
|
| 100 g |
|
| 125 g |
|
| 25 g |
|
| 8 g |
|
| Krém: | |
| 5 ks |
|
| 250 g |
|
| 100 g |
|
| 390 g |
|
| Punčovina: | |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| Poťahovacia hmota: | |
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Upečieme si korpus v tvare oválu. Keď korpus vychladne podľa šablóny vyrežeme tvar tenisiek. Vodorovne prerežeme 3 x tak dostaneme 4 korpusy.
-
2
Krém: Kryštálový cukor a vajíčka dáme variť nad paru a neustále šľaháme metličkou. Vajíčková zmes je hotová a krásne hustá. Do misky si dáme čokoládu na varenie nalámané na kocky a pridáme uvarenú vajíčkovú zmes, počkáme kým sa čokoláda roztopí, potom zamiešame a pridáme maslo a vyšľaháme. Korpus potrieme krémom...
-
3
...položíme korpus...
-
4
...potrieme krémom...
-
5
...na stred poukladáme odrezky z korpusu.
-
6
Ďalej si spravíme punčovinu a dotvarujeme tenisky.
-
7
Potrieme krémom a dáme do chladničky stuhnúť.
-
8
Poťahovaciu hmotu vyvaľkáme a položíme na tenisku.
-
9
Zahladíme a zbytky odrežeme. Tak isto potiahneme aj druhú tenisku. Na bok tenisiek položíme pásiky z hmoty, ktoré budú ozdobou. Do otvoru tenisiek tiež dáme hmotu aby ostala biela.
-
10
Tortu nastriekame červenou farbou s airbrushom. Pásiky odstránime.
-
11
Položíme šnúry a jazyk tenisiek. A máme hotovú tortičku :)))
-
12
Pohľad spredu.









Máš veľmi šikovné ruky.Cukrári ti majú čo závidieť.!