Torta tenisky (fotorecept)

Autor receptu: tkatka

50 minút
na 190 °C

Postup

  1. Upečieme si korpus v tvare oválu. Keď korpus vychladne podľa šablóny vyrežeme tvar tenisiek. Vodorovne prerežeme 3 x tak dostaneme 4 korpusy.
  2. Krém: Kryštálový cukor a vajíčka dáme variť nad paru a neustále šľaháme metličkou. Vajíčková zmes je hotová a krásne hustá. Do misky si dáme čokoládu na varenie nalámané na kocky a pridáme uvarenú vajíčkovú zmes, počkáme kým sa čokoláda roztopí, potom zamiešame a pridáme maslo a vyšľaháme. Korpus potrieme krémom...
  3. ...položíme korpus...
  4. ...potrieme krémom...
  5. ...na stred poukladáme odrezky z korpusu.
  6. Ďalej si spravíme punčovinu a dotvarujeme tenisky.
  7. Potrieme krémom a dáme do chladničky stuhnúť.
  8. Poťahovaciu hmotu vyvaľkáme a položíme na tenisku.
  9. Zahladíme a zbytky odrežeme. Tak isto potiahneme aj druhú tenisku. Na bok tenisiek položíme pásiky z hmoty, ktoré budú ozdobou. Do otvoru tenisiek tiež dáme hmotu aby ostala biela.
  10. Tortu nastriekame červenou farbou s airbrushom. Pásiky odstránime.
  11. Položíme šnúry a jazyk tenisiek. A máme hotovú tortičku :)))
  12. Pohľad spredu.