Torta tenisky (fotorecept)
Autor receptu: tkatka
Postup- Upečieme si korpus v tvare oválu. Keď korpus vychladne podľa šablóny vyrežeme tvar tenisiek. Vodorovne prerežeme 3 x tak dostaneme 4 korpusy.
- Krém: Kryštálový cukor a vajíčka dáme variť nad paru a neustále šľaháme metličkou. Vajíčková zmes je hotová a krásne hustá. Do misky si dáme čokoládu na varenie nalámané na kocky a pridáme uvarenú vajíčkovú zmes, počkáme kým sa čokoláda roztopí, potom zamiešame a pridáme maslo a vyšľaháme. Korpus potrieme krémom...
- ...položíme korpus...
- ...potrieme krémom...
- ...na stred poukladáme odrezky z korpusu.
- Ďalej si spravíme punčovinu a dotvarujeme tenisky.
- Potrieme krémom a dáme do chladničky stuhnúť.
- Poťahovaciu hmotu vyvaľkáme a položíme na tenisku.
- Zahladíme a zbytky odrežeme. Tak isto potiahneme aj druhú tenisku. Na bok tenisiek položíme pásiky z hmoty, ktoré budú ozdobou. Do otvoru tenisiek tiež dáme hmotu aby ostala biela.
- Tortu nastriekame červenou farbou s airbrushom. Pásiky odstránime.
- Položíme šnúry a jazyk tenisiek. A máme hotovú tortičku :)))
- Pohľad spredu.
|