Torta - srdiečko

merylin - bez fotkymerylin, 11. decembra 2012
Torta -  srdiečko
Foto: merylin

Tortu srdiečko som piekla svojej neterke na jej 25 narodeniny. Veľmi jej chutila a nie len jej, ale aj jej hosťom.

45 minút
na 180 °C

Suroviny

5 ks
1/2 dcl (vlažná)
6 lyžíc (pomleté)
12,5 dkg
15 dkg
1/2 balíčka
Plnka:
1 1/2
25 dkg
3 ks
0,75 l
3 ks
Ozdoba:
2 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Ako prvé vysvetlím to, že ja ju pečiem z dvoch dávok , to znamená ,že si upečiem 2 korpusy ,aby som každé upečené cesto prekrojila na 2 pláty a z dvoch dávok mám 4 pláty,a to preto aby bola vysoká ,lebo moja trúba nejak mi neprepečie ,keby že ju robím z jednej dvojnásobnej dávky .

    Torta -  srdiečko - obrázok 1
  2. 2

    A teraz postup: Najskôr si vymiešame cukor so žltkami do penista, pridáme pomaly vodu a stále miešame,pridáme pomleté orechy , múku s práš.do pečiva a nakoniec sneh z bielok. Dáme piecť na 180 stupňov ,pečieme pomaly ,lebo sú tam orechy, to je prvé cesto a to druhé upečieme rovnako. Potom vyklopíme z formy a necháme vychládnuť. Prekrojíme každé cesto na 2 pláty ,takže nám vzniknú 4.Plnka:Heru s cukrom a rumovou aromou si vymiešame. Uvaríme hustý puding s vanilkovými cukrami.

  3. 3

    Ked je vychládnutý, tak si ho po lyžiciach zašľahávame do vyšľahanej hery ,až nám vznikne hladký krém. Potom ,ked máme korpusy vychládnuté, tak si najskôr každý plát natrieme jahodovým džemom a na to krémom .Boky torty si ozdobíme ak nám zostane krémom a potom šľahačkou aj povrch torty, alebo ľubovoľne ako kto chce.

Recept je zaradený do kategórií:
Múčne jedlá, Dezerty, Na sladko, Torty, Pečené

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu