Torta - srdiečko

merylin - bez fotkymerylin, 11. decembra 2012
Torta -  srdiečko
Foto: merylin

Tortu srdiečko som piekla svojej neterke na jej 25 narodeniny. Veľmi jej chutila a nie len jej, ale aj jej hosťom.

45 minút
na 180 °C

Suroviny

5 ks
1/2 dcl (vlažná)
6 lyžíc (pomleté)
12,5 dkg
15 dkg
1/2 balíčka
Plnka:
1 1/2
25 dkg
3 ks
0,75 l
3 ks
Ozdoba:
2 ks




Postup

  1. 1

    Ako prvé vysvetlím to, že ja ju pečiem z dvoch dávok , to znamená ,že si upečiem 2 korpusy ,aby som každé upečené cesto prekrojila na 2 pláty a z dvoch dávok mám 4 pláty,a to preto aby bola vysoká ,lebo moja trúba nejak mi neprepečie ,keby že ju robím z jednej dvojnásobnej dávky .

    Torta -  srdiečko - obrázok 1
  2. 2

    A teraz postup: Najskôr si vymiešame cukor so žltkami do penista, pridáme pomaly vodu a stále miešame,pridáme pomleté orechy , múku s práš.do pečiva a nakoniec sneh z bielok. Dáme piecť na 180 stupňov ,pečieme pomaly ,lebo sú tam orechy, to je prvé cesto a to druhé upečieme rovnako. Potom vyklopíme z formy a necháme vychládnuť. Prekrojíme každé cesto na 2 pláty ,takže nám vzniknú 4.Plnka:Heru s cukrom a rumovou aromou si vymiešame. Uvaríme hustý puding s vanilkovými cukrami.

  3. 3

    Ked je vychládnutý, tak si ho po lyžiciach zašľahávame do vyšľahanej hery ,až nám vznikne hladký krém. Potom ,ked máme korpusy vychládnuté, tak si najskôr každý plát natrieme jahodovým džemom a na to krémom .Boky torty si ozdobíme ak nám zostane krémom a potom šľahačkou aj povrch torty, alebo ľubovoľne ako kto chce.

Diskusia k receptu

evanaaa
Krásne je spravená, ozdobená, len by som chcela vedieť, či tie suroviny na cesto sú len na jeden korpus, teda, treba ich dať dvakrát?
merylin
evanaaa, áno suroviny na korpus sú iba na jedenkrát,to znamená že je spravený z 5 vajec , a preto som to tu aj tak uviedla , a aby bola vysoká tak ju robím 2 krát ten korpus, a mám 4 pláty, lebo každý prerežem na 2. Takže celá je spravená z 10 vajec.
merylin
z 10 -ich vajec by mi ju neprepieklo, keby že ju upečiem, vrch by mi prihorel a v prostriedku by bola surová, tak preto ju takto pečiem a je veľmi dobrá.
mesiar50
Torta je prekrásna nemá chybu,ale chcem sa spytat krém tiez 2x
merylin
mesiar50 -- nie kréme iba jedenkrát, tak ako je uvedené v recepte.
mesiar50
@merylin ,
syn bude mat 26 decembra 25 rokov
vanilkove kremi mame radi skusim ho prekvapit tvojou
tortou.Dakujem za recept pozdravujem z holandska
merylin
jééjo dakujéém krásne za pozdrav z daleka, tak nech sa len podarí a prajem aj synovi všetko najlepšie k narodeninám a tebe veľa pohody a krásne prežitie vianočných sviatkov.
merylin
mesiar50 dakujééém pekne, aj za blahoželanie - vybavím,,aj tebe krásne pohodové vianočené sviatky ,a aby sa ti darilo vo varení aj pečení ako tento rok ,,pá.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia