Torta sporák (fotorecept)

Autor receptu: tkatka

Už 3 rok som registrovaná na tejto stránke a som veľmi rada že tu môžem byť a pridávať recepty :))) Všetkým vám ďakujem že prispievate na túto skvelú stránku :))) a samozrejme patrí aj veľká vďaka prostredkovateľom tejto stránky :))) Pridávam aj túto moju narodeninovú :)))

12
porcií
150 minút
príprava
35 minút
na 190 °C

Postup

  1. Upečieme si korpus, ktorý necháme vychladnúť.
  2. Rozkrojíme na polovicu a potom tiež vodorovne rozkrojíme, tak dostaneme 4 korpusy.
  3. Krém z mascarpone: mascarpone vyšľaháme s práškovým cukrom, čokoládu rozpustíme nad parou, necháme trochu vychladnúť a pridáme do mascarpone dobre vyšľaháme. Krém natrieme na spodný korpus...
  4. ...na krém položíme ďalší korpus, tiež potrieme krémom, a takto pokračujeme.
  5. Krém pod poťah urobíme nasledovne: práškový cukor vymiešame s maslom, čokoládu na varenie rozpustíme nad parou, necháme trochu vychladnúť a zašľaháme do masla s cukrom. Potrieme celú tortu a dáme do chladničky stuhnúť.
  6. Poťahovaciu hmotu vyvaľkáme a hornú časť odrežeme...
  7. ...odrezanú časť poťahovky dáme na tak ako vidíte na obrázku. Zahladíme a zbytky odrežeme.
  8. Vrch sporáku spravíme tak že vyvaľkáme poťahovaciu hmotu, alobal pokrčíme a trošku vyrovnáme, položíme na hmotu a valčekom prejdeme na alobale. Hmotu dofarbíme kakaom. Urobíme aj rúru z čiernej poťahovej hmoty. Čiernu poťahovú hmotu si vyšúľame na tenko a urobíme dvere sporáku. Vymodelujeme si aj hrniec s varechou :)))
  9. Hotový narodeninový sporák :)