Torta sporák (fotorecept)
Autor receptu: tkatka
Už 3 rok som registrovaná na tejto stránke a som veľmi rada že tu môžem byť a pridávať
recepty :))) Všetkým vám ďakujem že prispievate na túto skvelú stránku :))) a samozrejme
patrí aj veľká vďaka prostredkovateľom tejto stránky :)))
Pridávam aj túto moju narodeninovú :)))
12 porcií |
150 minút príprava |
35 minút na 190 °C |
Postup
- Upečieme si korpus, ktorý necháme vychladnúť.
- Rozkrojíme na polovicu a potom tiež vodorovne rozkrojíme, tak dostaneme 4 korpusy.
- Krém z mascarpone: mascarpone vyšľaháme s práškovým cukrom, čokoládu rozpustíme nad parou, necháme trochu vychladnúť a pridáme do mascarpone dobre vyšľaháme. Krém natrieme na spodný korpus...
- ...na krém položíme ďalší korpus, tiež potrieme krémom, a takto pokračujeme.
- Krém pod poťah urobíme nasledovne: práškový cukor vymiešame s maslom, čokoládu na varenie rozpustíme nad parou, necháme trochu vychladnúť a zašľaháme do masla s cukrom. Potrieme celú tortu a dáme do chladničky stuhnúť.
- Poťahovaciu hmotu vyvaľkáme a hornú časť odrežeme...
- ...odrezanú časť poťahovky dáme na tak ako vidíte na obrázku. Zahladíme a zbytky odrežeme.
- Vrch sporáku spravíme tak že vyvaľkáme poťahovaciu hmotu, alobal pokrčíme a trošku vyrovnáme, položíme na hmotu a valčekom prejdeme na alobale. Hmotu dofarbíme kakaom. Urobíme aj rúru z čiernej poťahovej hmoty. Čiernu poťahovú hmotu si vyšúľame na tenko a urobíme dvere sporáku. Vymodelujeme si aj hrniec s varechou :)))
- Hotový narodeninový sporák :)