Foto: kkatka
Toto je torta podľa mojej chuti - čím viac čokolády, tým lepšie ."Tak toto ja môžem !"
Suroviny
Cesto kakaové: | |
5 ks |
|
5 lyžíc |
|
5 lyžíc |
|
2 lyžice |
|
1 lyžička |
|
Penový plát: | |
3 ks |
|
240 g |
|
Krém kakaový: | |
8 ks |
|
350 g |
|
1 ks |
|
2 ks |
|
1 ks (na potretie) |
|
Na čoko výzdobu: | |
2 ks |
|
1 ks |
|
4 balíky |
|
Postup
-
1
Postup rovnaký ako som dala pri torte s čokoládovým krémom: upečieme kakaové ceto - bielky vyšľahať s cukrom, pridáme žĺtka, premiešať, postupne pridáme múku rozmiešanú s práškom do pečiva a nakoniec pomaly primiešame kakao. Penový plát: bielky s cukrom šľahať nad parou až kým sa neodlepuje od hrnca, nastriekať na papier na pečenie ( obkresliť si kruh podľa formy v ktorej sme piekli tortu) a sušiť.
- 2
Krém: celé vajíčka šľahať nad parou s cukrom až do zhustnutia, potom pridáme skoro celé kakao a dáme vychladiť. Maslo vymiešame do penista a pomaly pridávame vajíčkovú zmes. Kakaové cesto raz prerežeme potrieme džemom (podľa chuti), natrieme krém, potom dáme penový plát a zase krém a nakoniec druhú polovicu kakaovú.
- 3
Celú tortu obmažeme krémom a obložíme trubičkami plnenými kakaovým krémom (kúpenými). Na vrch trubičiek nastriekame krém.
- 4
Vyrobíme si čokoládové ozdoby: čokoládu vo vrecku zahrejeme a na papier na pečenie striekame rôzne tvary.Po vychladnutí v chladničke sa od papiera pekne oddelia.
- 5
Na štrukturálnu fóliu natrieme v tenkej vrstve bielu čokoládu, necháme stuhnúť a potom horkú čokoládu. po stuhnutí môžme rezať na rôzne tvary. Na chokotransfer fóĺiu natrieme horkú čokoládu, naznačíme pásiky a nacháme stuhnúť. Po vychladení sa vzor z fólie otlačí na čokoláde.
- 6
Hotové čokoládové ozdoby napicháme podľa fantázie na tortu, ja som dala aj 3 ružičky z marcipánu.
- 2
Diskusia k receptu