Foto: olinecka
Bola pre vnučku.
príprava
na 190 °C
Suroviny
Cesto I. svetlé: | |
4 ks |
|
180 g |
|
180 g |
|
0,5 dcl |
|
0,5 dcl |
|
Cesto II. tmavé: | |
|
|
podľa potreby |
|
Plnka: | |
250 g |
|
250 g |
|
125 g |
|
na vymastenie plechu |
|
na vyyspanie plechu |
|
|
|
|
|
na vaľkanie marcipánu |
|
Postup
-
1
Bielky ,cukor vyšľahame do penista pridáme žltky,olej ,teplú vodu a nakoniec múku.Zľahka cesto premiešame plech 33x23 boky vymastime maslom ,vysypeme múkou a vyložime papierom na pečenie.Cesto vylejeme na plech a pečieme vo vyhriatej rúre na 190 stupňov 20-25 minút. Takto upečieme aj tmavý korpus ,ale pridáme aj kakao 2PL.Upečene korpusy necháme vychladnúť po vychladnuti boky upravíme a prekrojime obe korpusy .
- 2
Maslo vymiešame do hladka pridame zmäknute gaštanove pyré nakoniec mascarpone.Prekrojený korpus svetlý potrieme marhúľovym lekvárom a tretinou plnky,preložime tmavý korpus a opakujeme postup.Vrch potrieme len malým množstvom ,aby sa nerozpustil po naneseni marcipan.
- 3
Pracovnú dosku zľahka posypeme práškovym cukrom a rozvaľkame natenko marcipan.Keď je veľmi tvrdý môžeme ho dať na 30 sekund do mikrovlnky ,aby zmäkol,nie dlhšie!!!!Marcipan natiahneme na tortu ,boky upravíme a ozdobime. Každý podľa seba.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu