
Foto: olinecka
Bola pre vnučku.
príprava
na 190 °C
Suroviny
| Cesto I. svetlé: | |
| 4 ks |
|
| 180 g |
|
| 180 g |
|
| 0,5 dcl |
|
| 0,5 dcl |
|
| Cesto II. tmavé: | |
|
|
|
| podľa potreby |
|
| Plnka: | |
| 250 g |
|
| 250 g |
|
| 125 g |
|
| na vymastenie plechu |
|
| na vyyspanie plechu |
|
|
|
|
|
|
|
| na vaľkanie marcipánu |
|
Postup
-
1
Bielky ,cukor vyšľahame do penista pridáme žltky,olej ,teplú vodu a nakoniec múku.Zľahka cesto premiešame plech 33x23 boky vymastime maslom ,vysypeme múkou a vyložime papierom na pečenie.Cesto vylejeme na plech a pečieme vo vyhriatej rúre na 190 stupňov 20-25 minút. Takto upečieme aj tmavý korpus ,ale pridáme aj kakao 2PL.Upečene korpusy necháme vychladnúť po vychladnuti boky upravíme a prekrojime obe korpusy .
- 2
Maslo vymiešame do hladka pridame zmäknute gaštanove pyré nakoniec mascarpone.Prekrojený korpus svetlý potrieme marhúľovym lekvárom a tretinou plnky,preložime tmavý korpus a opakujeme postup.Vrch potrieme len malým množstvom ,aby sa nerozpustil po naneseni marcipan.
- 3
Pracovnú dosku zľahka posypeme práškovym cukrom a rozvaľkame natenko marcipan.Keď je veľmi tvrdý môžeme ho dať na 30 sekund do mikrovlnky ,aby zmäkol,nie dlhšie!!!!Marcipan natiahneme na tortu ,boky upravíme a ozdobime. Každý podľa seba.

Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu