Torta s gaštanovým pyré

Autor receptu: olinecka

Bola pre vnučku.

80-90 minút
príprava
20-25 minút
na 190 °C

Suroviny

Postup

  1. Bielky ,cukor vyšľahame do penista pridáme žltky,olej ,teplú vodu a nakoniec múku.Zľahka cesto premiešame plech 33x23 boky vymastime maslom ,vysypeme múkou a vyložime papierom na pečenie.Cesto vylejeme na plech a pečieme vo vyhriatej rúre na 190 stupňov 20-25 minút. Takto upečieme aj tmavý korpus ,ale pridáme aj kakao 2PL.Upečene korpusy necháme vychladnúť po vychladnuti boky upravíme a prekrojime obe korpusy .
  2. Maslo vymiešame do hladka pridame zmäknute gaštanove pyré nakoniec mascarpone.Prekrojený korpus svetlý potrieme marhúľovym lekvárom a tretinou plnky,preložime tmavý korpus a opakujeme postup.Vrch potrieme len malým množstvom ,aby sa nerozpustil po naneseni marcipan.
  3. Pracovnú dosku zľahka posypeme práškovym cukrom a rozvaľkame natenko marcipan.Keď je veľmi tvrdý môžeme ho dať na 30 sekund do mikrovlnky ,aby zmäkol,nie dlhšie!!!!Marcipan natiahneme na tortu ,boky upravíme a ozdobime. Každý podľa seba.