Torta s bielou čokoládou

pauvi - fotkapauvi, 4. júla 2012
Torta s bielou čokoládou
Foto: pauvi

Na špeciálnu príležitosť špeciálna torta na želanie :)

Suroviny

8 PL
8 PL
8 ks celé
1
PLNKA:
0,5 l
2 ks
200 g
500 g
2 ks
2 ks
1 ks




Postup

  1. 1

    oddelíme si žĺtky a bielka. Bielka zmiešame s práškovým cukrom tak, aby nám vznikol tuhý sneh. Zapracujeme do neho vanilkový cukor, žĺtky. Jemne vmiešame polohrubú múku a na záver kypriaci prášok, asi za malú lyžičku. Takto pripravené cesto vlejeme do vymastenej pripravenej formy na pečenie.

  2. 2

    Ak chceme mať cesto zaujímavejšie, zvolíme "bábovkový postup", t.j. polovicu cesta vlejeme do formy, do druhej polovice zamiešame kakao či potravinársku farbu a farebné cesto vlejeme do stredu formy. Pečieme podľa druhu trúby, keďže tá moja si pečie ako chce, musím stále kontrolovať a nikdy neviem odhadnúť, koľko bude proces trvať :))))

  3. 3

    Pri torte v tvare pŕs som si najskôr odliala cesto do vymastených a strúhankou vysypaných misiek na kompót a zvyšok do formy, najskôr biele cesto a potom do stredu čierne. Po prekrojení hotového cesta sa mi spravil vysmiaty mickeymouse :)

  4. 4

    PLNKA: Uvaríme si hustý vanilkový puding z mlieka, 2 pudingov, práškového cukru a vanilkového cukru. Do ešte teplého pudingu vmiešame bielu čokoládu. Zmes necháme vychladnúť a na záver vmiešame maslo. Mne sa podarilo dať menej cukru, čím bola plnka menej sladká a to týchto horúčav tým prijateľnejšia, preto odporúčam počas prípravy plnku chutnať a začať so 100g cukru.

  5. 5

    Upečené a vychladnuté cesto si vyberieme z formy a formičiek a prekrojíme na 3 časti. Najskôr plát natrieme riadnou vrstvou kyselkavého džemu (ríbezľový je ideálny) a až naň natrieme plnku. Najskôr spravíme veľkú formu. Keď ju máme naplnenú, potrieme si celý jej vrch plnkou.

  6. 6

    cesto na prsia taktiež prekrojíme na 3 časti. Na spodok, ktorý budeme prikladať na "telo" natrieme džem z oboch strán. Na džem dáme plnku a takto spravíme obe prsia. Potom celý povrch a boky potrieme plnkou a domodelujeme požadovaný tvar.

  7. 7

    Poťah už robím odruky. Postačia dva balíčky marshmallows, lyžička masla, kys. citrónová a práškový cukor. Najlepšie sa mi marshmallows roztápajú vo vodnom kúpeli a nie sú pri zapracovávaní práškového cukru také horúce.

    Torta s bielou čokoládou - obrázok 7

Diskusia k receptu

martamm
Originálna pre pána a pritom jednoduchá príprava :)
ankad
Pauvi, nadherna torta, si velmi sikovna. Je vidiet, ze Ta bavi pecenie a ozdobovanie, mas na to vlohy.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia