Torta s bielou čokoládou

Autor receptu: pauvi

Na špeciálnu príležitosť špeciálna torta na želanie :)

Postup

  1. oddelíme si žĺtky a bielka. Bielka zmiešame s práškovým cukrom tak, aby nám vznikol tuhý sneh. Zapracujeme do neho vanilkový cukor, žĺtky. Jemne vmiešame polohrubú múku a na záver kypriaci prášok, asi za malú lyžičku. Takto pripravené cesto vlejeme do vymastenej pripravenej formy na pečenie.
  2. Ak chceme mať cesto zaujímavejšie, zvolíme "bábovkový postup", t.j. polovicu cesta vlejeme do formy, do druhej polovice zamiešame kakao či potravinársku farbu a farebné cesto vlejeme do stredu formy. Pečieme podľa druhu trúby, keďže tá moja si pečie ako chce, musím stále kontrolovať a nikdy neviem odhadnúť, koľko bude proces trvať :))))
  3. Pri torte v tvare pŕs som si najskôr odliala cesto do vymastených a strúhankou vysypaných misiek na kompót a zvyšok do formy, najskôr biele cesto a potom do stredu čierne. Po prekrojení hotového cesta sa mi spravil vysmiaty mickeymouse :)
  4. PLNKA: Uvaríme si hustý vanilkový puding z mlieka, 2 pudingov, práškového cukru a vanilkového cukru. Do ešte teplého pudingu vmiešame bielu čokoládu. Zmes necháme vychladnúť a na záver vmiešame maslo. Mne sa podarilo dať menej cukru, čím bola plnka menej sladká a to týchto horúčav tým prijateľnejšia, preto odporúčam počas prípravy plnku chutnať a začať so 100g cukru.
  5. Upečené a vychladnuté cesto si vyberieme z formy a formičiek a prekrojíme na 3 časti. Najskôr plát natrieme riadnou vrstvou kyselkavého džemu (ríbezľový je ideálny) a až naň natrieme plnku. Najskôr spravíme veľkú formu. Keď ju máme naplnenú, potrieme si celý jej vrch plnkou.
  6. cesto na prsia taktiež prekrojíme na 3 časti. Na spodok, ktorý budeme prikladať na "telo" natrieme džem z oboch strán. Na džem dáme plnku a takto spravíme obe prsia. Potom celý povrch a boky potrieme plnkou a domodelujeme požadovaný tvar.
  7. Poťah už robím odruky. Postačia dva balíčky marshmallows, lyžička masla, kys. citrónová a práškový cukor. Najlepšie sa mi marshmallows roztápajú vo vodnom kúpeli a nie sú pri zapracovávaní práškového cukru také horúce.