Tento recept som pozliepala z 3 rôznych receptov a výsledok dopadol fantasticky :-) Torticka je pekná a chutná, u najbližších mala úspech ;-)
Suroviny
| 3 ks |
|
| 150 g |
|
| 1 ks |
|
| 0,8 dcl |
|
| 0,8 dcl |
|
| 150 g |
|
| 1/2 bal. |
|
| 1 PL |
|
| 1. vrstva: | |
| 250 ml |
|
| 1 ks |
|
| 1 ks |
|
| 2. vrstva: | |
| 100 g |
|
| 1 ks |
|
Postup
-
1
Žĺtka vymiešame s cukrom a vanilkovým cukrom. Pridáme olej, vodu, múku s práškom do pečiva a kakao. Nakoniec ručne vmiešame vyšľahaný sneh z bielkov. Pečieme v tortovej forme pri 180 stupňoch cca 20-25 minút.
- 2
Šľahačkovú smotanu s pudingom a mandarínkovým kompótom ručne vymiešame až do stuhnutia a natrieme na vychladnutý korpus.
- 3
Čokoládu rozpustíme nad parou a pridáme kyslú smotanu. Miešame dovtedy, pokiaľ nevznikne hladká hmota. Tú potom natrieme na mandarínkovú vrstvu.
- 4
Necháme cez noc stuhnúť v chladničke. Dobrú chuť :-)
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu