Tofucake kávový, nepečený

zuzananoskova - fotkazuzananoskova, 27. októbra 2013

Koláč som "skonštruovala" vďaka Festivalu kávy a čokolády, ktorý sa konal včera a ešte aj dnes v Nitre. Tak neváhajte, ak ste z okolia, určite "nás" navštívte. Dnes bude sladké dobroty predávať Martinka z matapecie.blogpsot.sk

8
porcií
15 minút
príprava
1 minút
tepelná úprava

Suroviny

Korpus:
15 ks Lotus
5-6 PL
Krém:
180 g AB
2 PL
0,5 dl
1 ČL
Do krému:
0,5 dl
1 PL detská

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Sušienky som rozomlela na jemno a zmiešala s olejom. Formu (s priemerom 18cm) som vystlala papierom na pečenie, kraje pretrela kokosovým olejom a dala do chladničky na chvíľu stuhnúť. Ak Vás tlačí čas, môžete dať aj do mrazničky.

  2. 2

    Tofu som nastrúhala, pridala cukor, kávu, rozmixovala ponorným mixérom a nechala postáť.

  3. 3

    Zatiaľ som si v malom kastróliku zohriala kávu s agarom, miešala, a keď začala hustnúť, zamiešala som s tofu zmesou a vyliala na korpus a dala naspäť do chladničky.

  4. 4

    Tofu krém nie je sladký a so sušienkovým karamelovo-kokosovým korpusom sa skvele dopĺňa.

  5. 5

    Dobrú chuť :-)

Diskusia k receptu