Foto: barborkadt
Tirolský krémeš je zákusok, ktorý pozostáva z lístkového cesta,pudingovej plnky, šľahačky a ovocia. V mojom okolí sa stretol s veľkým úspechom a preto ho Zobraziť celý popisTirolský krémeš je zákusok, ktorý pozostáva z lístkového cesta,pudingovej plnky, šľahačky a ovocia. V mojom okolí sa stretol s veľkým úspechom a preto ho ponúkam aj vám. Je veľmi podobný francúzskemu zákusku MilleFeuille, preto som ho zaradila medzi francúzske jedlá aj keď podľa názvu má skôr taliansky pôvod :)
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Lístkové cesto rozmrazíme a vyvaľkáme na hrúbku cca 4 mm. Pokrájame ho na obdĺžniky s rozmermi cca 5 x 10 cm /mne vyšlo 20 obdĺžnikov, teda 10 ks krémešov/ alebo štvorce 10 x 10 cm a dáme do vyhriatej rúry na 180 stupnov upiecť dozlatista.. Upečené obdĺžničky položíme na mriežku a necháme vychladnúť.
- 2
Medzitým si dáme variť 400 ml mlieka so 100 g kryštálového cukru.. Do zvyšku mlieka zašľaháme 1 žĺtok a zlaté klasy. Vylejeme do vriaceho mlieka a uvaríme hustú kašu, ktorú necháme premiešavaním vychladnúť.
- 3
Do vychladnutej masy zašľaháme 100 g masla a môžme vrstviť krémeš a to nasledovne: lístkový obdĺžnik potrieme džemom, nastriekame pudingový krém, môžme poukladať nakrájané ovocie /v originále ovocie nie je uvedené, ale myslím, že je to super chutný bonus navyše :)/, ďalšia vrstva je vyšľahaná šľahačka so stužovačom a prikryjeme ďalším plátkom lístkového cesta. Posypeme práškovým cukrom, prípadne polejeme čokoládou. Dobrú chuť :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
vyzerá lákavo..krásne..no napriek tomu,že mám veľkú "hubu" takéto ústa neotvorím..ako ho ješ ty..??
krásne pripravený, veľmi vkusne naservírovaný, už na pohľad lákavý.
nádherné foto :-)
Ako si, prosím, potierala krehke lístkové cesto lekvárom? Nepolámalo sa?
Mozno niekedy spravim, ale Lando list. cesto sa mi nepaci, jeho kvalita. Takze skusim uné...