Tirolské mini krémeše

Autor receptu: barborkadt

Tirolský krémeš je zákusok, ktorý pozostáva z lístkového cesta,pudingovej plnky, šľahačky a ovocia. V mojom okolí sa stretol s veľkým úspechom a preto ho ponúkam aj vám. Je veľmi podobný francúzskemu zákusku MilleFeuille, preto som ho zaradila medzi francúzske jedlá aj keď podľa názvu má skôr taliansky pôvod :)

10
porcií
40 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Postup

  1. Lístkové cesto rozmrazíme a vyvaľkáme na hrúbku cca 4 mm. Pokrájame ho na obdĺžniky s rozmermi cca 5 x 10 cm /mne vyšlo 20 obdĺžnikov, teda 10 ks krémešov/ alebo štvorce 10 x 10 cm a dáme do vyhriatej rúry na 180 stupnov upiecť dozlatista.. Upečené obdĺžničky položíme na mriežku a necháme vychladnúť.
  2. Medzitým si dáme variť 400 ml mlieka so 100 g kryštálového cukru.. Do zvyšku mlieka zašľaháme 1 žĺtok a zlaté klasy. Vylejeme do vriaceho mlieka a uvaríme hustú kašu, ktorú necháme premiešavaním vychladnúť.
  3. Do vychladnutej masy zašľaháme 100 g masla a môžme vrstviť krémeš a to nasledovne: lístkový obdĺžnik potrieme džemom, nastriekame pudingový krém, môžme poukladať nakrájané ovocie /v originále ovocie nie je uvedené, ale myslím, že je to super chutný bonus navyše :)/, ďalšia vrstva je vyšľahaná šľahačka so stužovačom a prikryjeme ďalším plátkom lístkového cesta. Posypeme práškovým cukrom, prípadne polejeme čokoládou. Dobrú chuť :)