Termix ako za starých čias (fotorecept)

Autor receptu: paploska

Tento recept som našla v časopise, mierne upravila a vyskúšala. A verte, ani tí s intoleranciou neodolali. Je výborný :-)

3
porcie
20 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Celý postup je veľmi jednoduchý. Deň vopred vymiešame jogurt so štipkou (naozaj štipkou :-) soli. Najviac sa mi osvedčil Sleský jogurt, ale dnes som ho nezohnala. Pripravíme si sitko, misku a utierku, ktorú sme nevymáčali v aviváži a chemickom prášku na pranie. A ak áno, tak ju preperte v horúcej vode. Jogurt v sitku a utierke prikryjeme a necháme 24 hod. odtiecť v chladničke.
  2. Na druhý deň získame krásny, tuhý jogurt zbavený vody (asi 3 dc).
  3. To len, aby ste videli koľko vody je v jogurte.
  4. Jogurt vyklopíme do misky, pridáme 2 PL lyžice kvalitného kakaa, 1 PL medu a 1 PL práškového trstinového cukru. Poriadne premiešajte a dochucujte podľa vlastnej chuti. Dobrú chuť. PS: nabudúce vyskúšam pridať len vanilku :-) už sa teším.