Teplý zelerový šalát (fotorecept)
Autor receptu: kukulienka71
Z buľvového zeleru, žltej fazuľky, hrášku, uvarených vajec a údeného lososa
3 porcie |
20 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- V záhrade som si vytiahla pekný kus zeleru, očistila, umyla a nakrájala som z neho polovicu na kocky.
- Spolu s pokrájanou fazuľkou som ho naparila nad slanou vodou, neskôr som pridala trocha hrášku a parila do mäkka, pár minút.
- Uvarila som dve vajcia na tvrdo, pokrájala ich na kocky, takisto údeného lososa. V mise som potom všetky suroviny spojila 2 lyžicami majonézy ochutenej citrónovou šťavou, horčicou a kôprom.
- Jedli sme ho teplý, prílohou bola výborná ciabatta od @tassiedevila. Kto chce, môže šalát konzumovať dobre vychladený a kľudne aj bez pečiva, je dosť sýty. Dobrú chuť!