Teľacia roláda (fotorecept)

Autor receptu: amelie

Celkom jednoduchá, a predsa tak trochu sviatočnejšia...

6-7
porcií
60-80 minút
na 180 °C

Postup

  1. Mäso rozrežeme tak, aby vznikol plát, ktorý budeme môcť naplniť a zrolovať. Okoreníme ho, osolíme, skrútime do potravinovej fólie a necháme odležať v chlade pár hodín, ja som ho nechala cez noc.
  2. Na odležané mäso poukladáme plátky šunky a na ne nakrájaný syr.
  3. Doprostred uložíme sušené paradajky, fazuľové lusky a kolieska klobásy.
  4. Mäso zrolujeme a preložíme do zapekacej misy. Keďže teľacina je chudá, roládu pokvapkáme olivovým olejom (1-2 pl).
  5. Zakryjeme alobalom a pečieme 25-30 minút na 200°C, ďalšiu polhodinu pri 180°C podľa rúry. Pred koncom možeme alobal odstrániť a niekoľko minút ešte dopiecť pri hornom ohreve.
  6. Roládu môžeme podávať so zeleninou podľa vlastného výberu.