Teľacia roláda (fotorecept)
Autor receptu: amelie
Celkom jednoduchá, a predsa tak trochu sviatočnejšia...
6-7 porcií |
60-80 minút na 180 °C |
Postup
- Mäso rozrežeme tak, aby vznikol plát, ktorý budeme môcť naplniť a zrolovať. Okoreníme ho, osolíme, skrútime do potravinovej fólie a necháme odležať v chlade pár hodín, ja som ho nechala cez noc.
- Na odležané mäso poukladáme plátky šunky a na ne nakrájaný syr.
- Doprostred uložíme sušené paradajky, fazuľové lusky a kolieska klobásy.
- Mäso zrolujeme a preložíme do zapekacej misy. Keďže teľacina je chudá, roládu pokvapkáme olivovým olejom (1-2 pl).
- Zakryjeme alobalom a pečieme 25-30 minút na 200°C, ďalšiu polhodinu pri 180°C podľa rúry. Pred koncom možeme alobal odstrániť a niekoľko minút ešte dopiecť pri hornom ohreve.
- Roládu môžeme podávať so zeleninou podľa vlastného výberu.