Tekvicový koláčik s Azuki (fotorecept)

Autor receptu: katka78

Prvýkrát som ho jedla pred pár týždňami v reštaurácii a zachutil mi tak, že som hneď začala zháňať recept aj suroviny.

15
porcií

Suroviny

Postup

  1. Tekvicu nakrájam na väčšie kúsky, uvarím domäkka a nechám vychladnúť.
  2. Zmiešam ryžovú múku, hl. pšeničnú múku, cukor a tekvicu. Ryžová múka nemá byť obyčajná (rice flour), ale sladká-lepkavá (glutinous rice flour)!
  3. Zmes spracujem na hladké cesto a dám na cca 1 hodinu do chladničky. Komu je naponáhlo, môže vynechať, ale s vychladeným cestom sa pracuje lepšie.
  4. Urobím valec, rozdelím ho na približne rovnaké kúsky,
  5. a dám do nich plnku z červenej fazule.
  6. Červenú fazuľu Azuki je možné kúpiť v predajniach s ázijskými potravinami. Je dostať napr. Azuki pastu, alebo červenú fazuľu v konzerve. Tú som použila aj ja. Fazuľa v konzerve bola ochutená cukrom a tak ju stačilo už len rozpučiť.
  7. Jednotlivé koláčiky opatrne zabalíme tak, aby z nich plnka nevytekala a na panvičke opečieme.
  8. Skúšala som ich aj varené
  9. a parené,
  10. vyprážané,
  11. ale najlepšie boli tie opečené, na troche oleja.