Tekvicový koláčik s Azuki (fotorecept)
Autor receptu: katka78
Prvýkrát som ho jedla pred pár týždňami v reštaurácii a zachutil mi tak, že som hneď začala zháňať recept aj suroviny.
Postup
- Tekvicu nakrájam na väčšie kúsky, uvarím domäkka a nechám vychladnúť.
- Zmiešam ryžovú múku, hl. pšeničnú múku, cukor a tekvicu. Ryžová múka nemá byť obyčajná (rice flour), ale sladká-lepkavá (glutinous rice flour)!
- Zmes spracujem na hladké cesto a dám na cca 1 hodinu do chladničky. Komu je naponáhlo, môže vynechať, ale s vychladeným cestom sa pracuje lepšie.
- Urobím valec, rozdelím ho na približne rovnaké kúsky,
- a dám do nich plnku z červenej fazule.
- Červenú fazuľu Azuki je možné kúpiť v predajniach s ázijskými potravinami. Je dostať napr. Azuki pastu, alebo červenú fazuľu v konzerve. Tú som použila aj ja. Fazuľa v konzerve bola ochutená cukrom a tak ju stačilo už len rozpučiť.
- Jednotlivé koláčiky opatrne zabalíme tak, aby z nich plnka nevytekala a na panvičke opečieme.
- Skúšala som ich aj varené
- a parené,
- vyprážané,
- ale najlepšie boli tie opečené, na troche oleja.