Tatarák z čerstvého ananásu

Autor receptu: redakcia

4
porcie
10 minút
príprava

Postup

  1. Ananás dôkladne očistíme, nakrájame na kolieska a potom nasekáme najemno. Mätové lístky nasekáme. Ananás dáme do väčšej misy, pridáme nasekanú mätu, cukor a limetovú šťavu. Zľahka premiešame. Dáme na 2 hodiny do chladničky.
  2. Pred podávaním vysypeme ananás na veľký tanier alebo plytkú misu a prípadne ešte posypeme kryštálovým cukrom. Podávame studené priamo z chladničky.
  3. Náš tip: Namiesto limetovej šťavy môžeme použiť aj šťavu z citróna, tá však nie je taká jemná. Misu s ananásom dáme do stredu stola, popri tom sa môžeme baviť s priateľmi a prípadne popíjať šampanské.