Tarta de Santiago

Autor receptu: dorko

Spanielska klasika

12
porcií
10 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Postup

  1. Ruru si zapneme na 180C. Tortovu formu si vymastime a vysypeme mukou.
  2. Z bielok si vyslahame husty sneh a postupne don zaslahame asi polovicu cukru. Zvysny cukor vymiesame s zltkami do peny.
  3. Vymiesane zltka spojime so snehom a do masy zlahka zamiesame nastruhanu koru z jedneho citrona a mlete mandle.
  4. Masu vylejeme do vymastenej a vymucenej formy, urovname vrch, ale nedotlacat cesto uplne do krajov, radsej nechat po krajoch trosicku nizse ako v strede. Pecieme na 180C cca 40-45 minut.
  5. Este za horuca vyklopime z formy na tanier. po vychladnuti posypeme praskovym cukrom a mozme podavat.