Tajomstvo v alobale (fotorecept)

Autor receptu: kochlik

Recept, ktorý Vám ponúkam je veľmi zdravý, šťavnatý a naši drobci ho doslova milujú. Ani sa im nedivím, veď dnes varím "kráľa" medzi rybami...

6
porcií
40 minút
príprava
45 minút
na 230 °C

Postup

  1. Filet z lososa bez kože a kosti naporcujeme na plátky. Každý plátok lososa mierne osolíme a pokvapkáme šťavou z citróna. Plátky lososa necháme odležať a zatiaľ si pripravíme ďalšie suroviny.
  2. Na tenké plátky pokrájame surové a očistené zemiaky, ktoré budeme piecť so zeleninovou zmesou a plátkami lososa v alobale. Zemiaky nevaríme!
  3. Na pásiky nakrájame čerstvú červenú kápiu (može byť aj žltá alebo zelená), na štvrťky nakrájame očistenú mladú cibuľku aj s vňaťou (výborný je aj pór) a čerstvé paradajky.
  4. Takto pripravenú zmes vysypeme na očistené na kolieska nakrájané zemiaky.
  5. Mierne podľa chuti osolíme a dobre premiešame.
  6. Medzičasom odležané plátky lososa ukladáme na pripavenú zmes so zemiakov a zeleniny, ktorú sme uložili na primerané hárky alobalu. Na každý plátok pridáme kúsok masla. Hárky alobalu dobre zatvoríme a kraje pritlačíme aby nám počas pečenia nevytekala šťava.
  7. Balíčky s lososom poukladáme na plech a podlejeme primeraným množstvom vody, ktorú počas pečenia kontrolujeme a v prípade potreby dopĺňame.
  8. Balíčky pečieme približne 45min v elektrickej rúre pri teplote 230 stupňov, pokiaľ nie sú zemiaky uvarené. Čas pečenia závisí aj od typu zemiakov, preto balíček po tomto čase skontrolujeme a prípadne ešte dopečieme.
  9. Upečeného lososa so zemiačkami a zeleninou podávame teplého a ozdobíme zvyškom cibuľkovej vňate, paradajkou a plátkom citróna. Dobrú chuť!