Syrový šalát

Autor receptu: zurinka

Kto má rád syr a chce, aby bol ešte chutnejší a zvláštnejší. Údené syry neodporúčam, sú slanšie, osvedčili sa mi syry druhu eidam. Je to veľmi rýchly a chutný šalát pre neohlásené návštevy, alebo ako spestrenie pri posedení na chate. Chutí s ním aj červené kvalitné vínko. Môže sa natrieť na chlebíky a posypať pažítkou. Ozdobiť červenou paprikou, fantázii sa medze nekladú.

15 minút
príprava

Postup

  1. Na hrubom strúhadle nastrúhame eidamskú tehlu, uhorky nakrájame na malé kocky a zalejeme šľahačkovou smotanou a tatárskou omáčkou. Premiešame. Pritom odhadom pridávame šľahačku a omáčku, podľa kvality syru, lebo niekedy je syr viac slaný a je potrebné pridať viac šľahačky. Toto je základný predpis.
  2. Je možné pridať na kocky nakrájané varené vajíčko, na kocky nakrájanú šunku. Všetko zľahka premiešať. Upozorňujem, nie je potrebné soliť ani koreniť. Všetko závisí od zvoleného druhu syra.