Syrovo - vajíčková roláda fotorecept

rennatte - fotkarennatte, 4. apríla 2012
Syrovo - vajíčková roláda (fotorecept)
Foto: rennatte

Nie, nepomýlila som si sviatky, ale fotku mám ešte od Silvestra a roládu robievam aj na Veľkú noc :-) Výborná chuťovka pre návštevu.

15
porcií
30 minút
príprava

Suroviny

250 g
2 ks
5 ks natvrdo
100 g
 zelené
1 ks
100 g plátky
 /sendvič




Postup

  1. 1

    pomôcka: mikroténové sáčky 3 ks. Vajcia postúhame najemno, pridáme ramu, bambina a vymiešame natierku

    Syrovo - vajíčková roláda (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    pridáme bylinky alebo petržlenovú vňať a najemno nakrájanú kápiu

    Syrovo - vajíčková roláda (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    eidam vložíme do mikroténového sáčika a ponoríme do vriacej vody na 10 minút, kým úplne zmäkne,,,, ja som varila salko na marlenku, tak som využila túto vodu. Pripravíme si dva mikroténové sáčiky, ktoré rozrežeme na obdĺžniky

    Syrovo - vajíčková roláda (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    zmäknutý syr položíme na jeden mikroténový obdĺžnik, prikryjeme druhým a syr rozvaľkáme na plát

    Syrovo - vajíčková roláda (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    vrchný mikrotén stiahneme, na syrový plát poukladáme šunku a na šunku rozotrieme nátierku

    Syrovo - vajíčková roláda (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    pomocou spodného mikroténu zrolujeme do rolády

    Syrovo - vajíčková roláda (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    zabalíme a dáme stuhnúť do chladničky

    Syrovo - vajíčková roláda (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    nakrájame na širšie plátky a ukladáme na šikmo nakrájanú bagetu alebo sendvič, ozdobíme podľa fantázie

    Syrovo - vajíčková roláda (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

danapa
Riíbom takuto roladku, aaale, syr nastruham/ hrube strruhadlo/ na peciaci papier - jemna vrstva a dam na plechu roztopit do vyhriatej truby , pekne sa sceli na tenky plat, ktory potom tocim ako roladu ☺☺☺
rea1
@danapa , presne tak to robim aj ja, len syr struham na jemno a obcas miesto papiera pouzijem alobal. podla toho, co mi prve pride pod ruku.
hugo33
Príprava syrového podkladu pre roládu sa dá jednoduchšie disiahnuť ak na pečiaci papier rozložíme na krájané plátky syru(musia sa prekrývať. Po zmäknutí v rúre valčekom rolzvaľkáme zmäknutý syr a potom naň kladieme požadovanú plnku
helca103
aj ja robím tak ako @hugo33 používam nakrájaný syr ale občas ked nemám plátky robím ako @Rennatte , je to úplne jedno hlavne že je to dobré :-) a chutí aj bryndzovou náplňou
rennatte
kazdy ma ten svoj oblubeny postup, ja som zvyknuta to robit takto a kto to bude robit prvy krat si vyberie aky postup mu vyhovuje :-)
radulienka
Myslím tiež, že je jedno ako, hlavný je výsledok a ten je obyčajne vynikajúci, do tej plnky sa dá dať tiež všeličo, aby to bolo farebné. Buď sekaného lososa, sekanú cviklu, hrášok a kukuricu, ale aj nasekanú uvarenú mrkvu či brokolicu - ja mám rada farebné. K sviatkom ju budem robiť aj ja. Je to vďačné aj pre hosťov.
dadika66
ja som si ten podnos ani nevšimla..milujem syrovú roládu,zaujal ma recept...Ja som si to trošku zjdnodušila, syr nevarím...ale kúpim nakrájaný na plátky.Dám na plech alobal, potriem olejom, uložím plátky syra a na chvílku do rúry...
gabuci
aj ja som robila z platkoveho syra,podarila sa a bola vyborna,najblizsie vyskusam s bryndzovou pomazankou :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia