Syrovo - vajíčková roláda (fotorecept)
Autor receptu: rennatte
Nie, nepomýlila som si sviatky, ale fotku mám ešte od Silvestra a roládu robievam aj
na Veľkú noc :-) Výborná chuťovka pre návštevu.
15 porcií |
30 minút príprava |
Postup
- pomôcka: mikroténové sáčky 3 ks.
Vajcia postúhame najemno, pridáme ramu, bambina a vymiešame natierku
- pridáme bylinky alebo petržlenovú vňať a najemno nakrájanú kápiu
- eidam vložíme do mikroténového sáčika a ponoríme do vriacej vody na 10 minút, kým úplne zmäkne,,,, ja som varila salko na marlenku, tak som využila túto vodu. Pripravíme si dva mikroténové sáčiky, ktoré rozrežeme na obdĺžniky
- zmäknutý syr položíme na jeden mikroténový obdĺžnik, prikryjeme druhým a syr rozvaľkáme na plát
- vrchný mikrotén stiahneme, na syrový plát poukladáme šunku a na šunku rozotrieme nátierku
- pomocou spodného mikroténu zrolujeme do rolády
- zabalíme a dáme stuhnúť do chladničky
- nakrájame na širšie plátky a ukladáme na šikmo nakrájanú bagetu alebo sendvič, ozdobíme podľa fantázie