Syroví snehuliaci

marijanna - fotkamarijanna, 25. decembra 2012
Syroví snehuliaci
Foto: marijanna

...hladala som na nete inšpiraciu na neake predjedlo, naša som niečo podobne, len som si ho upravila po svojom - čo dom dal...zajtra budu Zobraziť celý popis...hladala som na nete inšpiraciu na neake predjedlo, naša som niečo podobne, len som si ho upravila po svojom - čo dom dal...zajtra budu pekne vyzerat na stole..už sa chladia na balkone..

11
porcií
30 minút
príprava

Suroviny

asi 200 g (nastrúhaný)
asi 150 g
hrsť
asi 12 ks
asi 5 ks (ľubovoľná)
22 ks
polovička




Postup

  1. 1

    Nastruhame syr, pridame natierkove maslo natural, ja som pridala "kajmak" to je husta slana smotana, da sa tu kupit. Premiešame.

    Syroví snehuliaci - obrázok 1
  2. 2

    Urobime si menšie gulky ja 11, dame im oči z popru, nos z hrozienok, tie som prerezala na pasiky. Dame na tanier. Do ostatnej hmoty som dala nalamane mandle a urobila guličky, neako im ich vyšlo 11 snehuliakov..:) Sice som nerobila velke. do spodnej gule som dala gombiky z hrozienok, tie som prerazala na menšie kusky. Dala snehuliakov do papierovych košičkov. Z petržlenu som im urobila metlu, ten som skrutila v vpichla do tela.

    Syroví snehuliaci - obrázok 2
  3. 3

    Okolo hlavy som im dala na pasiky nakrajana salamu - mortadelu, musi byt vačšia salama, myslim vačšie kolo, aby to vyšlo okolo krku. Na hlavu som im dala kusky camembertu..syr s bielou plesnou... a potom na tanier a zajtra budu prvi na rade..teraz sa chladia na balkone...dobru chut...

Diskusia k receptu

miamia
No, krásne sú... :) Škoda, že tu nemáme kajmak. Aj mne dosť chýba, keď robím srbskú kuchyňu, ťažko ho niečím nahradiť... Ale vyšli ti na jedničku! :)
garanco
Pekné predjedlo, výborný nápad, prajem všetkým okolo Vášho stola dobrú chuť!
douglas
No to sú frajeri - a tá šunková šála - jedno veľké mňam! Krásne Vianoce!
zdezda
krasne, vzborna inspiracia aj na Silvestra, krasne sviatky prajem
medovnicek
úžasný recept a veľmi sa mi hodí, je to pre mňa super inšpirácia na Silvestra
ywett
to je milučké :-) Prajem krásne sviatky! :-)
marijanna
všetkym Vam dakujem, za mile komentariky a všetkym želam krasne sviatky...:D @miamia tu ho predavaju,ale nie je aky kupim v Bosne, tu je od firmy Megle, je dobry,ale dole ho maju lepši..Sretan Božić




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia