Syroví snehuliaci

Autor receptu: marijanna

...hladala som na nete inšpiraciu na neake predjedlo, naša som niečo podobne, len som si ho upravila po svojom - čo dom dal...zajtra budu pekne vyzerat na stole..už sa chladia na balkone..

11
porcií
30 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Nastruhame syr, pridame natierkove maslo natural, ja som pridala "kajmak" to je husta slana smotana, da sa tu kupit. Premiešame.
  2. Urobime si menšie gulky ja 11, dame im oči z popru, nos z hrozienok, tie som prerezala na pasiky. Dame na tanier. Do ostatnej hmoty som dala nalamane mandle a urobila guličky, neako im ich vyšlo 11 snehuliakov..:) Sice som nerobila velke. do spodnej gule som dala gombiky z hrozienok, tie som prerazala na menšie kusky. Dala snehuliakov do papierovych košičkov. Z petržlenu som im urobila metlu, ten som skrutila v vpichla do tela.
  3. Okolo hlavy som im dala na pasiky nakrajana salamu - mortadelu, musi byt vačšia salama, myslim vačšie kolo, aby to vyšlo okolo krku. Na hlavu som im dala kusky camembertu..syr s bielou plesnou... a potom na tanier a zajtra budu prvi na rade..teraz sa chladia na balkone...dobru chut...