Foto: lyali
Nejedná sa o syrovú roládu, na prípravu ktorej treba zohriať syr, aby sa dal z neho vyvaľkať plát, do ktorého sa zavinie plnka. Na Zobraziť celý popisNejedná sa o syrovú roládu, na prípravu ktorej treba zohriať syr, aby sa dal z neho vyvaľkať plát, do ktorého sa zavinie plnka. Na pohľad je toto pekná drobnôstka na očká (jednohubky, kanapky voláme u nás očká..oliva uprostred je tiež takým očkom, hoci žiadnym helloweenskym :-)). Tento nápad je primerane pracný (je o tom, že natieram, natieraš, natierame, zvinieme, chladíme), výsledný efekt po rozkrájaní miniroládičky stojí za to :-)
Postup
-
1
Pripravíme si suroviny (množstvo v rozpise neuvádzam). Používam hranatý plátkový tvrdý syr.
-
2
Nátierku robievam z obyčajného masla (100g), taveného syra v črievku (1ks) a pretlačeného cesnaku (podľa chuti). Možno použiť aj inú nátierku.
-
3
Na pracovnú dosku si položíme potravinársku fóliu a na ňu plátok tvrdého syra. Natrieme naň nátierku.
-
4
Položíme nahusto kolieska tvrdej salámy (väčšinou mi vyjde 6 koliesok salámy na 1 plátok syra).
-
5
Opäť natrieme nátierkou. A na jeden z krajov poukladáme olivy pekne jak vojačikov do zástupu :-) (ak olivy uložíme po dĺžke, roládička bude "užšia", ak po šírke, tak širšia).
-
6
A pomocou potravinárskej fólie (ktorú sme na samom začiatku položili na pracovnú dosku, máme ju podloženú pod syrom), zvinieme. Dáme stuhnúť do chladničky (alebo narýchlo na chvíľu do mrazničky).
-
7
Nakrájame na kolieska a uložíme na kolieska rožkov alebo uhoriek a pod.
nádhera pre oko..i chuť..
nie je to zložité..urobím na Silvestra-ked nás bude viac..si šikovná-milá-žienka..:-)
krásny recept - palec hore