Zbieram recepty ktoré obsahujú čo najmenší počet surovín a tento zatiaľ vyhráva: sú tri ako vidíte z rozpisu. Ak vám náhodou zostanú 1-2 bielky Zobraziť celý popisZbieram recepty ktoré obsahujú čo najmenší počet surovín a tento zatiaľ vyhráva: sú tri ako vidíte z rozpisu. Ak vám náhodou zostanú 1-2 bielky z pečenia a máte chuť na niečo slané a dobré tak nech sa páči vyskúšajte:
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a zamiešame do nich strúhaný tvrdý syr. Dvomi lyžičkami tvarujeme guľky, ktoré vypražíme vo vyššej vrstve oleja. Guľky musíme robiť rýchlo, lebo bielkové cestíčky je rýchlo vypražené, aby nám nezhoreli. Ja si ich narobím do zásoby na tanierik vysypaný strúhaným syrom a len vhadzujem do oleja. Vyložíme na servítku aby vypila prebytočný olej a zapichneme špáradlo. Poznámka: môžme pripichnúť aj nejakú dobrotu (kúsok šunky, polovičku cherry rajčinky, kúsok vajíčka, sardinku a pod.) alebo použiť na dozdobenie obloženej misy. To už samozrejme ale nie je recept len z troch vecí ......
Diskusia k receptu