Syrové guľky

hubata - fotkahubata, 31. decembra 2011

Zbieram recepty ktoré obsahujú čo najmenší počet surovín a tento zatiaľ vyhráva: sú tri ako vidíte z rozpisu. Ak vám náhodou zostanú 1-2 bielky Zobraziť celý popisZbieram recepty ktoré obsahujú čo najmenší počet surovín a tento zatiaľ vyhráva: sú tri ako vidíte z rozpisu. Ak vám náhodou zostanú 1-2 bielky z pečenia a máte chuť na niečo slané a dobré tak nech sa páči vyskúšajte:

5 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

1-2 ks
10-15 dkg strúhaný
 na vyprážanie




Postup

  1. 1

    Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a zamiešame do nich strúhaný tvrdý syr. Dvomi lyžičkami tvarujeme guľky, ktoré vypražíme vo vyššej vrstve oleja. Guľky musíme robiť rýchlo, lebo bielkové cestíčky je rýchlo vypražené, aby nám nezhoreli. Ja si ich narobím do zásoby na tanierik vysypaný strúhaným syrom a len vhadzujem do oleja. Vyložíme na servítku aby vypila prebytočný olej a zapichneme špáradlo. Poznámka: môžme pripichnúť aj nejakú dobrotu (kúsok šunky, polovičku cherry rajčinky, kúsok vajíčka, sardinku a pod.) alebo použiť na dozdobenie obloženej misy. To už samozrejme ale nie je recept len z troch vecí ......

Diskusia k receptu

bubuayogi
krasna mnam chutovka, ukladam kedze ja mam nejaky ten bielok v chladnicke furt opusteny ;)
marianne69
Moj clovek,tiez mam rada take,neznasam,ked mam v ustach tolko chuti,ze neviem co jem.Z toho dovodu robim aj stedrak tak,ze ukladam plnky vedla seba,vtedy viem, kedy papam plnku z tvarohu,orechov,maku a lekvaru.:-D A bielka mi zostali aj syr,len ci to moc mastne nebude?ale co,raz za cas su aj v pekle hody....
evanaaa
Mám také ploché sitko, tam by sa to dobre robilo - guľky doň vložiť a po určitom čase ho vytiahnuť z oleja, takže netreba vyberať po jednom. Ak budem mať bielka, pár vyskúšam, aké to je, len neviem, či sa mi podarí zgúlať guľky ale nech je to, čo chce, len aby sa to dalo jesť, hehe.
hubata
Neviem Evička či by sa ti to o sitko neprilepilo a nepripražilo a mala by si robotu. Guľky potrebujú plávať preto som napísala že vysmážať vo vyšej vrstve oleja.
kumari
to je naozaj skvelá chuťovka a veľmi originálna! Pre najbližšiu návštevu ich pripravím ako špeciálny snack! :)
kukulienka71
a nezvykne to praskať,@hubata ?Mne keď vyprážam syr v trojobale a nahodou vytečie,veľmi prská olej,až nebezpečne:-(
hubata
No veru už sa mi to aj rozlialo v oleji, teraz ten syr je samá voda alebo čo ..... Už ich ani nerobím lebo som do nich musela zamiešať aj múku aby sa mi syr nerozlial v oleji. Skúšala som aj strúhanku, ale nie je to ono.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia