Foto: ajuska155
Netradičný no jednoduchý spôsob prípravy , výborná chuť !
30
porcií
porcií
20 minút
príprava
príprava
25 minút
na 200 °C
na 200 °C
Suroviny
Sypká zmes: | |
3 hrnčeky |
|
1 hrnček |
|
1/2 hrnčeka |
|
1 ks |
|
Mokrá zmes: | |
3 ks |
|
1 kg |
|
1 hrnček |
|
1 ks |
|
2 hrnčeky |
|
|
|
|
|
250 g (alebo rastlinný tuk) |
|
Postup
-
1
Pripravíme si všetky suroviny .Odmerka - hrnček 250 ml
-
2
Sypké a mokré suroviny okrem mlieka si zmiešame osobitne v dvoch miskách .
-
3
Plech vymastíme celou polovicou masla a zasypeme postupne 60% suchej zmesi . Do mokrej primiešame mlieko .
-
4
Násldne vrstvíme na plech . 60% spomínanej suchej zmesi , na nu vylejeme celu mokru zmes , na to 40% suchej zmesi ,rovnomerne rozsypeme a na to rozlejeme druhú polovicu už roztopeného masla. Nemiešame !!!!
-
5
Pečieme asi na 200 C do zlatista .
-
6
Dobrú chuť
koláčik poznám..kedysi robený často..rýchly..jednoduchý..chutný..
chválim :)