Mám rada sypanú štrúdľu od @Izabelly929 a tak vám len chcem ukázať, že z nej môžete mať celkom peknú "tortičku" pre hostí či ku káve.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
1 a 1/2 hrnčeka |
|
1 hrnček |
|
1-2 bal. |
|
podľa sladkosti/kyslosti jabĺk (alebo hnedý) |
|
125 g |
|
1 kg nastrúhané |
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
V miske zmiešame suchú zmes z mletého maku, cukru a krupice. Množstvo cukru nechávam na vás. Keď sú sladké jabĺčka, veľa netreba. Jablká postrúhame nahrubo.
- 2
Dno formy pomastíme a vysypeme trochou suchej zmesy. A už len striedame: jablká, trochu škorice, suchá zmes, maslo.
- 3
Na suchú zmes dáme buď pár kúskov masla alebo ho rozpražíme a popolievame (bude ešte chutnejšia).
- 4
Pečieme pri 180° približne 40 minút.
- 5
Množstvá surovín si môžete prispôsobiť podľa toho, akú vysokú ju chcete mať. Mak môžete nahradiť orechmi, atď. Fantázii sa medze nekladú. ;)
- 6
Bon Appétit!
Ďalšie recepty:
- 2
@katka78 presne tak! ;) a hlavne veeeľa maku ...
Ešte raz ďakujem.