Svieži šalát....mrkva v čínskej kapuste fotorecept

akeber - fotkaakeber, 8. júla 2011
Svieži šalát....mrkva v čínskej kapuste (fotorecept)
Foto: akeber

Tento recept na šalát mám od svojej svokry . Je vhodný ako príloha aj samostatne.

20 min minút
príprava

Suroviny

0.5 kg čerstvá
1 väčšia alebo ľadový šalát
2 čajové lyžičky alebo zelko
5 dkg
2 lyžice




Postup

  1. 1

    Kapustu nakrájame na drobno.

    Svieži šalát....mrkva v čínskej kapuste (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pridáme nastrúhanú mrkvu , a cez sitko preosiate deko.

    Svieži šalát....mrkva v čínskej kapuste (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Zamiešame a necháme 15 min postáť. Potom pridáme 5 dkg cukru a znovu premiešame.

    Svieži šalát....mrkva v čínskej kapuste (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Po dôkladnom premiešaní pridáme ocot a znovu premiešame.

    Svieži šalát....mrkva v čínskej kapuste (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Necháme 1 hod postáť v chladničke a môžeme konzumovať. Dobrú chuť. :)

    Svieži šalát....mrkva v čínskej kapuste (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

mamatata2
Zaujímavý recept, aj keď by som použila ochucovadlá bez konzervačných látok. S Dekom by sa dal aj sterilizovať a odložiť ? Kto vie, či to tá kapusta vydrží.
akeber
z čínskej kapusty nie , toto je recept nie na sterilizovanie a deka tam ide ozaj minimum
aroooo
dobrý šalátik, no ja by som tam dala to deko nepreosiate, lebo takto sa tam dostane len soľ,bežne dávam do takýchto šalátikov trochu deka.
coldbery
mne je to jedno či je tam deko alebo len ochucovadla...každy podľa chuti...ale šalátik vyzerá mňamkovo...budem ho robiť ako prílohu a večer sa najem z neho ako večeru....:-)))
akeber
áno , večer keď mám chuť na niečo......a neviem na čo , šalát je najlepší .....viem že nepriberiem :))
cinkla
Prosim Ta, este raz : aku ulohu v tom - inac peknom - recepte ma zohravat to deko ? Deko totiz obsahuje kyselinu benzoovu (ako konzervacnu latku ), co je E-211 a ked sa pozries do zoznamu eciek, tak zistis, ze je to vyrazne skodliva latka. Urcite by ten salat bol dobry
aj bez deka., nie ?
akeber
ja neviem , skús......to deko tam ani necítiť, nám nevadí ....určite je škodlivá ale záleží od množstva a ako často konzumujeme potraviny značené éčkom ja žijem na dedine , zeleninu nestriekame a keď robím šalát 2-3 krát do roka a použijem dve čajové lyžičky preosiateho deka určite to moju rodinu nezabije....keď až tak chceš zdravo žiť cinkla použi ako náhradu soľ .....ja viem čo obsahuje deko....a nemám s tým problém
tetuska
namiesto Deka dávam troška kyseliny citrónovej, posolím, osladím, podľa chuti, treba dávať po troške, aby šalát mal sladkokyslú chuť... skúste je to vynikajúce... takto robievam aj miešané šaláty - kapusta, kukurica, mrkva, paprika... nechám chvíľu v chladničke, lepšie ako čalamáda...
brigita
Robievam aj ja ale dávam tam len vegetu. niekedy len samotnú kapustu , každý máme inú chuť .
akeber
určite áno, každý podľa svojej chuti aj ja niekedy dám trošku olivového oleja alebo ak mám citron pokvapkám citronom...a niekedy dám deko recept mi dala svokra takto napísaný.......