Svieže jahodové rezy fotorecept

danculka - fotkadanculka, 8. februára 2012
Svieže jahodové rezy (fotorecept)
Foto: danculka
30ks
porcií
60min minút
príprava

Suroviny

Cesto:
6ks
4pl
6pl
2pl
1/2čl
krém:
1pohár 7dl
3 ks
250g
50g
poleva:
100g
100g
4pl
4pl




Postup

  1. 1

    Najskôr si vyšlaháme maslo s cukrom na plnku...

    Svieže jahodové rezy (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    potom si uvaríme puding zo zavarených jahôd a šťavy,vylejeme ju do hrnca a rukou premačkáme jahody na menšie kusy, do toho zavaríme jahodový puding rozmiešaný s troškou vody a necháme vychladnúť....

    Svieže jahodové rezy (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    kým chladne puding, tak si upečieme piškotový korpus zo 6 vajec rozdelíme na bielka,a žĺtka blielka vyšlaháme do tuha s cukrom a potom pridávame po jednom žĺtka,,,,múku , kakao,kypriaci prášok zmiešame dohromady a pomaly pridávame do šlahanej hmoty dáme na vymastený a múkou vysypaný plech a pečieme pri 200 st do ružova,,,

    Svieže jahodové rezy (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    kým vychladne korpus tak dokončíme plnku, aj maslo aj puding musia mať stejnú teplotu,teplotu kuchyne,aby sa nám nestalo ,že pri zošlahaní týchto dvoch más by sa nám mohla plnka zraziť,,keď sme to zošlahali tak môžeme plniť korpus,,,naplnený dáme do chladu,,,

    Svieže jahodové rezy (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    zatial si urobíme polevu,nad paru do misky dáme všetky ingrediencie a za stáleho miešania rozpustíme,chvíľu počkáme a polejeme koláč,s polevou sa pracuje super nepolievame horúcou,ale letnou,neláme sa pri krájaní a je pekne lesklá...

    Svieže jahodové rezy (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    to je hotový svieži rez...

    Svieže jahodové rezy (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    môžeme servírovať...

    Svieže jahodové rezy (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Dobrú chuť!

    Svieže jahodové rezy (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

cica2
wau krásny zákusok...a aj kraslica, si velmi šikovná! :-)
bejgi
perfektný zákusok, u nás sú jahody veľmi obľúbené, joj ako sa teším, keď budú dozrievať a recepty vo vareche len pribúdať :)
cica2
jééj @danculka , pozerám že si dala nové foto k svojmu profilu....tie kraslice robíš nádherne, radosť pozerať :-))...hneď by som si zopár kúpila :-)
cica2
@danculka ako to zistím?....či musím napísať do redakcie a tak požiadať o tvoju e-mailovú adresu?
alzbetka2
keď sme ešte mávali jahôd ako maku, tak som tento zákusok pekávala často sa ja, je ozaj vynikajúci, máš ho pekný, si šikuľka :)))
sneica
kolacik vyzera super a este aj chuti jahodovo...mnam..:)
zinnajdha
... tak tento robievam, nedávam puding, ale zlatý klas . Na plnku ešte vrstvu šľahačky a nepolejem čokoládou, (nemáme radi veľa čoko), ale posypem strúhanou, je to jemnejšia vrstva. V tvojom zákusku mi chýba šľaha (šľahačka).
diabambulka
Máš ich krásne, moja starká robievala presne na tento spôsob vždy na Vianoce roládu. Kakaové cesto s jahodovou plnkou a čokoládovou polevou, alebo to len pocukrovala a bolo to moje obľúbené :-)
evanaaa
Raz robila švagrina podobný koláč, na pohľad bol takýto istý ako tento tvoj, len neviem, podľa akého receptu ho robila, tá jahodová plnka a tenká vrsva čokolády na vrchu, nno, ja naň stále myslím, už som aj vymýšľala recept, ako by som ho spravila a teraz hľa - @danculka , to je iste on, a aj keď nie, ten tvoj musí byť báječný! Ukladám.
ursula4
výborné rezy.Tá poleva nemá chybu-už sa mi to chladí.Ďakujem




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia