Foto: danculka
porcií
príprava
Postup
-
1
Najskôr si vyšlaháme maslo s cukrom na plnku...
-
2
potom si uvaríme puding zo zavarených jahôd a šťavy,vylejeme ju do hrnca a rukou premačkáme jahody na menšie kusy, do toho zavaríme jahodový puding rozmiešaný s troškou vody a necháme vychladnúť....
-
3
kým chladne puding, tak si upečieme piškotový korpus zo 6 vajec rozdelíme na bielka,a žĺtka blielka vyšlaháme do tuha s cukrom a potom pridávame po jednom žĺtka,,,,múku , kakao,kypriaci prášok zmiešame dohromady a pomaly pridávame do šlahanej hmoty dáme na vymastený a múkou vysypaný plech a pečieme pri 200 st do ružova,,,
-
4
kým vychladne korpus tak dokončíme plnku, aj maslo aj puding musia mať stejnú teplotu,teplotu kuchyne,aby sa nám nestalo ,že pri zošlahaní týchto dvoch más by sa nám mohla plnka zraziť,,keď sme to zošlahali tak môžeme plniť korpus,,,naplnený dáme do chladu,,,
-
5
zatial si urobíme polevu,nad paru do misky dáme všetky ingrediencie a za stáleho miešania rozpustíme,chvíľu počkáme a polejeme koláč,s polevou sa pracuje super nepolievame horúcou,ale letnou,neláme sa pri krájaní a je pekne lesklá...
-
6
to je hotový svieži rez...
-
7
môžeme servírovať...
-
8
Dobrú chuť!
Diskusia k receptu