Svieža torta

janka1710 - fotkajanka1710, 22. septembra 2011
Svieža torta
Foto: janka1710

Jednoduchá tortička, ktorú bez problémov zvládnu aj začiatočníčky :-)

8
porcií
40 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

5 ks
5 PL
5 PL
250 g
2 ks




Postup

  1. 1

    Urobíme si piškótu. Vajcia vyšľaháme do peny a postupne pridáme cukor, vanilkový cukor a nakoniec múku zmiešanú s práškom do pečiva. Cesto vylejeme do okrúhlej a múkou vysypanej formy a upečieme.

  2. 2

    Tvarohovú plnku si pripravíme a dáme stuhnúť do chladničky. Tvaroh zmiešame s práškovým cukrom (množstvo záleží od toho, ako to chcete mať sladké) a s malým množstvom broskyňovej šťavy (z kompótu). Potom k tejto zmesi primiešame vyšľahanú šlahačku (1ks).

  3. 3

    Korpus si prekrojíme a potrieme troškou broskyňovej šťavy. V 0,5l vody zmiešame džús v prášku spolu so zlatým klasom a privedieme k varu. Po stuhnutí "puding" vylejeme na spodný plát korpusu. Dáme stuhnúť do chladničky.

  4. 4

    Na stuhnutý puding vylejeme tvarohovú plnku a prekryjeme vrchným plátom korpusu. Vrch potrieme tenkou vrstvou šľahačky a naukladáme broskyne. Broskyne potrieme želatínou, ktorú si spravíme podľa návodu. Nakoniec tortu dozdobíme zvyšnou šľahačkou.

Diskusia k receptu

martamm
No toto je totricka presne podla mojho gusta, lahka, svieza, chutna, ukladam
abend
Takéto krásne koláčiky nazývam "mokré " a tie sú najsamlepšie. Recept už je v mojej KK.
diabambulka
aj podľa môjho gusta, šťavnaté, ovocné, nie moc sladké a jednoducho nebíčko v ústach :-)))
zuzana78
a aky by to mal byt ten praskovy dzus?mohol by byt aj tekuty?a s akou prichutou?
cica2
nádherná tortička a svieže sú naj!
ola111
Krásna,hľadám dáku sviežu tortu k Silvestru a ľaľa-táto bude,ďakujéém.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia